Hemma
Timrå
TIK
Borta
Frölunda
FHC

Frölunda malde ner Timrå

14 februari 2019 21:30
Frölunda kämpade ner Timrå - vann klart med 5-1
#TIKFHC

Timrå skulle bygga på den starka insatsen mot Djurgården. Frölunda skulle jobba vidare mot toppen - och det var gästerna som fick som de ville när de till slut kunde vinna med klara 5-1.


Frölunda kopplade greppet tidigt i matchen och Timrå sköt inte deras första skott på mål förrän efter 6:58. Hemmalaget repade mod efter den inledande pressen från Frölunda och skapade några chanser framåt. Perioden bjöd på ett mål och det var till slut gästerna som fick in ledningspucken.

Anders Grönlund förvaltade en minst sagt rörig situation framför Niklas Svedberg i Timrå-målet och fick in pucken igenom tät trafik. En assistpoäng till Brandon Gormley. – Jag vet inte om jag sett så många spelare framför ett mål någon gång. När jag ser bilderna igen är det egentligen helt sjukt att jag får in pucken, sa målskytten till C More i paus.

TImrås Johannes Kinnvall var inte lika nöjd: – Jag tycker att de dominerar den här första perioden. Vi måste bli bättre på allting egentligen, sa han till C More.

Bättre hemmalag i andra

Timrå höjde sitt spel markant i inledningen av den andra perioden och skapade en hel del chanser. Men det var Frölunda som sköljde en kalldusch över hemmalaget med 0-2-målet signerat Samuel Fagemo, med ny assist från Gormley och en assist från Grönlund. Filip Hållander var ytterst nära att komma med en reducering bara sekunder senare men han fick se pucken gå utanför efter att han fått ner Johan Mattsson på isen. Timrå skulle dock reducera genom Morten Madsen. Men Frölunda fortsatte att skapa och kunde också göra 1-3 genom Pathrik Westerholm.

– Den första perioden var katastrof. Vi kommer ut bättre och sätter pucken bakom dem. Det uppstår lite ytor när de "tjuvar" lite och vi borde kanske ha hängt något mer också. Nu gäller det att vi fortsätter på det spåret vi hade i andra, sa Tmrås Rickard Palmberg till C More.

Frölunda höll undan: "Slutspelshockey från nu"

– Jag tycker att vi hjälper dem skapa chanser. Men tar vi oss över röda ser det bra ut så det ska vi fortsätta med, sa Frölundatränaren Roger Rönnberg inför den tredje perioden.

Det blev en lite tempofattigare period, men Frölunda kunde ändå segla iväg med ett 1-4-mål signerat Simon Hjalmarsson. Forwarden fick helt öppet mål efter att Ponthus Westerholm stressat målvakten Niklas Svedberg i sarghörnet och skickat in pucken till en ensam Hjalmarsson som hade svårt att missa.

Perioden blev lite grinigare ju längre den led. Timrå reste sig aldrig och Frölunda kunde hålla undan och ta tre nya poäng. Ponthus Westerholm spikade slutresultatet till 1-5 genom ett powerplaymål med knappt två och en halv minut kvar att spela. Även här stod Brandon Gormley för en assistpoäng.

– Det är en riktigt dålig förstaperiod. Sen höjer vi oss men det är en riktigt dåig match. När de får 3-1 är det tungt. Vi gjorde en bra andra och ville komma in i det i tredje men det är ett tungt mål, deras fjärde, sa Johannes Salmonsson i Timrå till C More.

– Jag tycker att vi gör en bra bortamatch. Det har varit omtumlande. Det är aldrig roligt att missa det man älskar för att kroppen säger ifrån men det är skönt att vara tillbaka. Vi har sagt att vi ska spela slutspelshockey från och med nu, sa gästernas målvakt Johan Mattsson till C More.

Highlights från matchen kan du se här