Djurgården tog tre tunga poäng

29 januari 2019 21:35
Djurgården vann mot Färjestad
#DIFFBK

Djurgården tog en ny tung seger när Färjestad besegrades på hemmaplan. Olle Alsing och Emil Bemström gjorde två poäng vardera. Bemström har nu gjort poäng i nio raka matcher.

"Det är kul just nu." sa han till C More efteråt.

Det blev högt tempo från första början på Hovet under tisdagen. Djurgården skapade matchens första farlighet när Marcus Davidsson hittade sin bror Jonathan men skottet gick tätt utanför. Ett powerplay befäste Djurgårdens inledande dominans men det var ändå gästerna som bröt dödläget. Jesper Olofsson skickade in en puck som letade sig in i mål via Djurgårdens målvakt Adam Reideborn.

Hemmalaget jobbade idogt vidare och när Olle Alsing smög med i ett anfall och fick lite tid på sig när Emil Bemström drop-passade kunde inte Adam Werner stå emot längre. Med det har nu Bemström gjort poäng i nio matcher i rad, vilket är den längsta poängsviten i SHL i år. Mer än så blev det inte under de första 20 minuterna, där hemmalaget vann skotten med 12-5.

– De är skridskostarka och de kommer med väldigt hög fart. Jag tycker att vi har löst det bra ändå, sa Jesper Olofsson i Färjestad i intervju med C More i paus.

Djurgårdens målskytt var nöjd:

– Det blir lite ryckigt. Det är lite utvisningar så det blir lite brutet. Men vi måste få lite längre anfall och lägga fler puckar på mål. Det klassiska, sa Olle Alsing till C More

Tidig Djurgårds-timeout gav effekt

Slarivgt spel i drygt en och en halv minut räckte för Djurgårdens tränare Robert Ohlsson att ta en timeout och den effekten lät inte vänta på sig. Bara 25 sekunder senare ringde klockan på Hovet när Sebastian Strandberg gav hemmalaget ledningen.

Efter det trampade Djurgården igång och man lyckades hålla gästerna utan ett skottförsök i nästan åtta minuter i mitten av perioden. Strandbergs mål blev dock det enda i mittakten.

– Det var ett tag sedan nu. Det var på tiden att det slank in. Jag tycker att vi har några stunder där vi spelar bra och spelar ganska enkelt. Då är vi bra. Sen krånglar vi till det lite och spelar i sidled. Där bjuder vi in Färjestad. Vi vill ha lite rakare från vårt håll - och det var precis vad "Robban" sa till oss i timeouten också, sa Strandberg till C More i paus.

Ingen effekt för tidig Färjestads-timeout

Djurgården trampade igång den tredje perioden i högt tempo och det fick gästernas tränare Johan Pennerborn att agera. Han använde sin timeout efter 2:06 minuters spel. – När vi har gjort upp en sak i periodpaus och går ut och gör precis tvärtom får man rätta till det igen, så att säga, förklarade Pennerborn för C More efter matchen.

Den gav inte önskad effekt. Istället jobbade Djurgården vidare metodiskt och när Joakim Nygård drog på sig en hakningsutvisning efter 5:39 dröjde det bara 21 sekunder för ligans bästa powerplay att punktera tillställningen. Emil Bemström direktsköt 3-1. Färjestad var dock inte ofarliga och Oskar Steen vaskade fram några chanser, varav en puck gick i ribban efter att han hade lurat ner Reideborn på isen från nära håll. Reduceringen kom också genom Johan Ryno men närmare kom inte gästerna.

– Det är kul just nu. Vi spelar bra och klättrar i tabellen varje vecka, sa poängstinne Emil Bemström till C More efter matchen.

Gästernas tränare var ändå inte alltför nedstämd:

–Jag tycker att Djurgården är lite hetare i närkampspelet. Det är tråkigt att förlora för vi gör en okej bortamatch, säger Pennerborn i Färjestad och hänvisar till sin tidiga timeout i den tredje perioden.

Djurgårdens debuterande stortalang Alexander Holtz gjorde tre byten i matchen.