Mora krigade ner Brynäs

29 januari 2019 21:22
Mora-målvakt i vit utrustning har blicken på pucken till höger i bild
#BIFMIK

Efter trendbrottet senast mot Linköping var det ett Brynäs med visst självförtroende som tog sig an ett Mora med två raka förluster. Men det var bortalaget Mora som visade sig starkast när man krigade ner hemmalaget och tog tre ytterst viktiga poäng i bottenstriden.

Det var Mora som öppnade matchen bäst och skapade flera heta lägen innan man välförtjänt tog ledningen. Ryan Johnston tog in pucken i offensiv zon, gjorde en retfull liten fint innan han släppte ut pucken till Kevin Gagné som med ett välriktat dragskott från snäv vinkel hittade krysset bakom Brynäs målvakt David Rautio. Det hettade till i andra änden av isen när Robert Kousal tog pucken runt kassen och skickade in den till Joachim Rohdin som sköt både en och två gånger men fick se sig rånad av Moras finländske burväktare Janne Juvonen som inte släppte något avslut förbi sig i den första perioden som slutade 0-1.

– En bra start för oss! Vi skötte defensiven och fick första målet vilket var viktigt. Skönt att få ledningen efter de två senaste förlusterna, sammanfattade Moras målskytt Kevin Gagné matchstarten.

Till den andra perioden bytte Brynäs målvakt och Joacim Eriksson klev in mellan stolparna. Utespelarna gjorde sitt till för att öka underhållningsvärdet och det byttes chanser friskt i mittenperioden. Först ut att näta var hemmalaget. Unge backen Victor Söderström följde med upp i ett anfall och blev serverad av Joel Kellman, från nära håll var det sedan en smal sak för Söderström att sätta sitt tredje mål för säsongen. Men säg den glädje som varar för evigt. En och en halv minut efter kvitteringen kontrade Mora genom Mathias Bromé som vände upp och gav pucken till Spencer Abbott som i sin tur hittade en lucka under inbytte Eriksson. Mora hade därefter hårt tryck i dubbla powerplay men ställningen förblev 1-2 efter 40 spelade minuter.

– Vi studsar upp riktigt bra, vi gör en av våra bättre perioder. Vi jobbar över hela banan, har långa anfall på dem.. det är bra! sa en nöjd Mathias Bromé till C More efter den andra perioden i Gävle.

"Enormt viktig vinst"

I den tredje perioden väntade hemmafansen på en offensiv anstormning från Brynäs - men den uteblev. Mora utmanövrerade Brynäs skickligt och det hemmalaget skapade stoppade storspelande Janne Juvonen. När Brynäs fick chansen i ett sent powerplay sköt Victor Söderstöm hål i luften och gav Niki Petti en möjlighet att kontra. Kanadensaren vann åkduellen med Söderström och forcerade in 3-1. Kalldusch för Brynäs som sedan också släppte in ett mål i tom kasse och fick se sig besegrade.

– Det var en enormt viktig vinst för oss, inte minst med tanke på de två senaste förlusterna. 3-1-målet betydde förstås väldigt mycket, men generellt spelade vi enkelt, var noggranna runt blålinjerna och hade få turnovers, summerade Moras Spencer Abbott som gjorde matchvinnande 2-1-målet.