Hemma
Timrå
TIK
Borta
Färjestad
FBK

Färjestad vann borta mot Timrå

26 januari 2019 20:44
Färjestads tredjeperiod sänkte Timrå
#TIKFBK

Trots spelövertag för gästerna var det oavgjort efter 40 minuter men en urstark tredjeperiod gav tre poäng till Färjestad.

"VI blir lite ängsliga", säger TImrås tränare Fredric Andersson till C More


De två tidigare mötena lagen emellan hade varit målsnåla men av inledningena tt döma skulle inte den här matchen bli. Gustav Rydahl skickade in gästernas ledningsmål i Viktor Svedbergs vänstra kryss redan efter 1:58 minuters spel. Men trots spelmässigt övertag av gästerna blev det inga fler mål. Närmast matchens andra mål kom Timrå-duon Ludvig Rensfelt och Johannes Salmonsson. Rensfelts skott tog i stolpen men Salmonsson lyckades inte vifta in returen.

– Det är ganska svagt. Färjestad får skölja över oss och komma i kontringar hela tiden. Vi måste upp, helt enkelt, sa Ludvig Rensfelt till C More i paus.

Bättre hemmalag i andra

Timrå steppade upp spelet i mittperioden och spelade högre upp från början, mycket tack vare ett powerplay man fick med sig från slutet av den första perioden. Hemmalaget vann skotten i mittperioden med 12-6 och gästernas målvakt Adam Werner sattes på allt svårare prov, varpå han tvingades att kapitulera en gång. Efter att Färjestad haft ett gyllene läge att göra 0-2 vände spelet istället och Sebastian Ohlsson kunde avsluta ett vackert Timrå-anfall.

– Vi rycker upp oss i andra men vi kan komma upp någon mer nivå. Det är bara att fortsätta, sa Ohlsson till C More i paus.

Han fick medhåll från gästernas Michael Lindqvist. – Första perioden var ganska stabil från vår sida. Vi dödar boxplay bra i andra. Men sen tappar vi lite, var hans kommentar till C More.

Lindqvist bakom segern

Färjestad höjde spelet i den tredje perioden och ökade tempot markant. Men det var Timrås Patrik Blomberg som gjorde periodens första mål, 5:27 minuter in i slutakten. Det var Blombergs andra mål på två matcher och andra mål totalt i SHL. Glädjen dock varade i knappt sex minuter innan Färjestad skakade om matchen rejält. Joakim Nygård gjorde 2-2 efter 11:08 och bara 47 sekunder senare sköt Daniel Viksten 2-3. 2-4 gjorde Michael Lindqvist, assisterad av Nygård, och det var även Lindqvist som fick sista ordet genom ett mål i tom bur 1:46 minuter från slutet.

– Vi har inte spelat ihop så länge. Men vi får bättre och bättre kemi och det känns bra. Men jag har en nivå till inom mig, sa tvåmålsskytten om sin kemi med Nygård till C More efter matchen.

– Från den andra perioden är jag riktigt nöjd och de första tio är i tredje är bra också. Men vi blir lite ängsliga. Vi har släppt några mål på några kort tid under några matcher. Vi måste ha bättre tålamod. Vi är i ett spänt läge och killarna är lite ängsliga och därför ligger vi lite långt ifrån, sa Timrås tränare Fredric Andersson.

För highlights från matchen kan du klicka här