Malmö nollade serieledarna

21 december 2018 21:20
Henrik Hetta ger Frederik Storm en kram
#MIFLHF

Det var Malmö som tog tag i taktpinnen mot serieledarna som inte var det Luleå vi varit vana att se. Trots att gästerna spelade upp sig något i mittenakten så kunde de inte få hål på Cristopher Nihlstorp som såg till att hålla tätt i 60 minuter.

Serieledarna åkte på en ordentlig kalldusch i den första perioden där Malmö tog ledningen genom Christoffer Forsberg, som hade turen på sin sida. Pucken tog via huvudet och in i mål vilket innebar att det krävdes en videogranskning innan det stod klart att hemmalaget tagit ledningen. Det var ett blekt Luleå vi fick se där Karl Fabricius och Johan Harju hade de hetare lägena med en varsin backhand, men Nihlstorp höll tätt. Istället utökade Malmö till 2-0 genom Frederik Storm.

– Vi kommer inte upp i banan och de får vinna varje närkamp, vi måste komma upp om vi ska vända det här. De är mycket hetare och det krävs så lite, men är man inte med så vinner de närkamperna, konstaterade Erik Gustafsson till C More.

Inget gick förbi Nihlstorp

Luleå spelade upp sig något i den andra perioden men trots det så var det två lag som inte skapade några jättefarliga chanser. Erik Gustafsson var närmast för Luleå med ett ribbskott, och trots två numerära överlägen kunde inte gästerna få hål på Cristopher Nihlstorp. Malmö utökade ledningen till 3-0 när Niklas Arells puck smet in under Joel Lassinantti.

I den sista perioden var det Niklas Rubin som klev in i Luleåkassen istället för Lassinantti. Skåningarna fick två numerära överlägen i inledningen men utan någon utdelning, men det fjärde målet skulle komma. Efter ett fint arbete av Carl-Johan Lerby och Jens Olsson uppe på blålinjen kunde Kim Rosdahl styra in den sistnämndas skott.

– Vi hade en dålig start på matchen, jag vet inte vad det beror på. Vi gör ett bra försök i andra att komma in i matchen igen men då får de ett 3-0-mål som släckte matchen, sa en nedstämd Bulan Berglund till C More efter matchen.