Hemma
Luleå
LHF
Borta
Mora
MIK

Slutet gott, allting gott för Luleå Hockey

27 oktober 2018 20:28
#LHFMIK

Matchen mellan Luleå och Mora var jämn, tät och spännande ända in i det sista. Avgörandet kom med blott 23 sekunder kvar av den tredje perioden. Segerhjälte: Jack Connolly via en avancerad styrning.


Luleå fick en kanonstart i hemmamötet med Mora denna lördagkväll i slutet av oktober. Hemmapubliken fick jubla efter att Johan Forsbergs eleganta avslut efter en fin framspelning innebar 1-0 på matchens första skott på mål, efter blott två minuters spel. Resten av den första perioden verkade båda lagen vilja glömma.

– Vi gick lite på ruset efter Piteås SM-guld (Damallsvenskan i fotboll, red.anm). Jag spelar med två skickliga spelare och vet att jag kommer att få många puckar på bladet i dag. De sprider ungdomlig energi som jag försöker suga åt mig. Men vi är inte nöjda. Vi kommer ut okej, men därefter är vi tafatta. Vi behöver ändra på det mesta, konstaterade målskytten Forsberg som ändå hyllade kedjekamraterna Lindquist och Gunler.

Jack Connolly hjälte

En mållös mittenperiod lämnade en hel del att önska när det gällde just målskyttet, men matchen var fortsatt spännande in i akt tre. Väl där svarade Mora för en rask kvittering till 1-1 från Matt Bailey, som via en bakom ryggen-passning serverades öppet mål av Mattias Bromé.

Därefter fortsatte den jämna och spännande matchen ända in i det sista, eller åtminstone nästan. Lagen bytte chanser ända in i minut nummer 20, där Jack Connolly i ett flygande anfall skulle komma att bli stor hjälte. Via en avancerad styrning på en lyftning in mot målet satte han avgörande 3-2 med endast 23 sekunder kvar att spela.

– Det var en skön seger. Vi gjorde en del bra saker och en del mindre bra saker, men vi kämpade på och fick en medstuds på slutet. Jag hade lite tur att pucken trillade in och det var trevligt att ta poäng i kväll, kommenterade Jack Connolly i C More efter femte raka matchen med poäng för Luleå Hockey.

Se highlights från matchen här