SKE

Jordan Boucher sköt andra raka till Örebro

27 oktober 2018 18:09
#ÖRESKE

Publiken i Berhn Arena bjöds under lördagen på andra raka hemmasegern. Detta efter att Örebro kommit tillbaka från underläge och Jordan Boucher blivit hjälte med sitt mål i slutskedet av matchen.

Skellefteå reste till Örebro med fem raka nederlag i ryggen, något som inte hänt sedan 2010. Inte konstigt att det var ett riktigt taggat lag som inledde med två skott i målramen innan den första minuten var spelad. I en annars mycket grinig första period skulle gästerna till slut få utdelning. Efter 12:49 kom 0-1 när Andreas Wingerli raka pucken i nät och innan akten var slut lyfte Jonathan Pudas in en retur från Stefan Steen i nät.

– Vi är med och tävlar. Det är en rolig match med mycket känslor, sa Örebros Anton Hedman i C More.

Nytt mål från Abols

Matchen fortsatte att vara präglad av känslor och med det utvisningar även i den andra perioden. Det skulle hemmalaget ta tillvara på. Efter snyggt powerplay-spel styrde Taylor Spink in 1-2 och senare i perioden skickade Shane Harper in kvitteringen med en backhand i bortre krysset. Skellefteå skapade mycket chanser i slutet av akten men 2-2 stod sig inför den tredje perioden.

– Vi visade bra karaktär här i andra och kom tillbaka efter 0-2. Det lär bli en grym match i tredje perioden. Jag siktade inte utan vispade bara med min backhand och som tur var gick den in, sa Örebros målskytt Shane Harper i C More.

I inledningen på den tredje perioden tog Örebro för första gången i matchen ledningen. Detta genom hete Rodrigo Abols som nu gjort tre mål de två senaste matcherna. Bara några minuter senare kvitterade Skellefteå när Robin Alvarez petade pucken förbi Stefan Steen. Det såg länge ut som att matchen skulle sluta oavgjort efter full tid men Jordan Boucher ville annat. Kanadensaren snappade upp en puck i slottet och lyfte mycket elegant in segermålet i taket bakom Mantas Armalis för Närkelagets andra raka seger.