Calof frälste Växjö: "Riktig slutspelsatmosfär"

1 februari 2018 21:55
#HV71VLH

HV71 tog först ledningen och pressade sedan in kvitteringen - men Andrew Calofs sena avgörande gav Växjö tre poäng.

Rivalmötet i Kinnarps Arena, då var det full fart direkt från första nedsläpp mellan HV71 och Växjö. Allra piggast var hemmalaget och duon med Kevin Stenlund och Bill Sweatt satte tidigt Viktor Fasth på prov. Just Sweatt var även den som skulle öppna målskyttet, när han med tio minuter spelat snyggt styrde Marc Zanettis avslut i nät.

Kort därefter fick HV71 också chansen i ett numerärt överläge som så när resulterade i ytterligare hemmamål. Fasth svarade bland annat för en fin förflyttning när Mattias Tedenby frispelade Stenlund. Den räddningen höll Växjö kvar i uddamålsunderläge inför mittperioden.

Frispelad med 22 sekunder kvar - sköt segermålet

Det underläget såg Brendan Shinnimin till att utjämna bara 1.57 in i mittenakten, när han tog vara på sin egen retur i numerärt överläge. Kvitteringen blev startskottet på en enorm Växjödominans och drygt fyra minuter senare kom också ledningsmålet till 1-2 via Erik Josefsson. Ett pressat HV71 tog timeout och lyckades växa in något i perioden, men det var gästerna som fortsatte skapa chanser. Närmast var Elias Pettersson i en omställning där talangen sköt tätt över.

I den avslutande tredje perioden svängde spelet åt båda håll. HV71 kom mycket nära kvittering i numerärt överläge, där Stenlunds retur gick längs med mållinjen. Jönköpingslaget ökade sitt offensiva tryck och med två minuter kvar styrde Victor Ejdsell in Lawrence Piluts avslut till 2-2. Förlängningsläge - men HV71 skulle öppna upp sig och en frispelad Andrew Calof sköt 22 sekunder från slutet vinsten till Växjö.

– Riktig slutspelsatmosfär! En derbymatch med allt som du vill ha. Vi är glada att komma ut med tre poäng från det, sade matchvinnaren till C More efter dramat.