Hemma
Växjö
VLH
Borta
Mora
MIK

Serieledaren i brygga - men Växjö spände musklerna

30 januari 2018 21:50
#VLHMIK

En tidig tvåmålsledning förbyttes till likaläge och klar Moradominans. Växjö var illa ute inför den tredje perioden, då gick smålänningarna ut och avgjorde genom att skicka fem puckar i nät.


Ett revanschladdat Växjö skruvade åt greppet direkt om hemmamötet med Mora. En tidig ramträff av Brendan Shinnimin följdes med 3.39 spelat upp av Janne Pesonen vinklade Arvid Lundbergs avslut i nät till ledningsmål. Och bara en och en halv minut senare utökade Erik Josefsson, när han från slog till på Jonas Röndbjergs inspel.

Tvåmålsövertag och bara fem minuter på klockan, det såg med andra ord ut som att Växjö gick mot en behaglig kväll i hemmaborgen. Men utgångsläget skulle ändras - och det ordentligt. Efter att Mora spelat upp sig och fått fast ett längre anfall rakade Robin Johansson dit en retur som betydde reducering. I mittenakten var det sedan gästerna som tog hand om taktpinnen från start.

Brodecki: "Inte nöjda med två första perioderna"

Viktor Andrén sattes på rejäla test i Växjöburen och höll på egen hand kvar hemmalaget i ledning. Med mer än halva perioden spelad hade Växjö inte ett enda skott på mål, samtidigt som Mora pressade på och slutligen fick sin betalning. I spel fem mot tre vände Matt Bailey upp från nära håll med ett avslut som innebar 2-2 och likaläge inför slutperioden.

Där skulle Växjö visa varför laget toppar SHL med klar marginal. Adam Brodecki kontrade efter bara en minut in ledningspucken via ett friläge och Shinnimin styrde senare in sitt andra mål för kvällen. Från den punkten var det Växjö som totalt dominerade och ledningen växte genom mål av Elias Pettersson, Jonas Röndbjerg och slutligen Daniel Rahimi. Serieledaren vann med klara 7-2 efter en riktig urladdning.

– Vi är inte nöjda med de två första perioderna, sen i tredje trampar vi igång. Det är jävligt mycket roligare att spela hockey då, sa Adam Brodecki till C More efter vinsten.