Hemma
HV71
HV71
Borta
Brynäs
BIF

Sandström tog allt - nu har Brynäs guldläge

24 april 2017 21:45
#HV71BIF

Ny bortaseger ger Brynäs guldvittring. Gävlelaget har på torsdag chansen att avgöra SM-finalen, sedan HV71 besegrats med 2-0 på bortais efter en solid försvarsinsats.


SM-finalen stod och vägde när HV71 och Brynäs klev ut inför publiken i Kinnarps Arena. Att mycket stod på spel var dock inget som påverkade matchupptakten, som präglades av hög fart och gott om chanser. Linus Söderström klev tidigt fram med en dubbelräddning när Jonathan Granström och Juuso Ikonen testade, men det var HV som skapade klart mest.

Jönköpingslaget tog över spelet alltmer och Brynäs blev fast i egen zon långa stunder. Felix Sandström agerade säkert hos gästerna, men målvakten hade även hjälp av målramen som stoppade både Kristofer Berglund och Mattias Tedenby. Brynäs å sin sida var som närmast när en retur landade framför Kevin Clark, som sköt utanför det öppna målet.

I guldsits efter nollan: "Vi sliter jäkligt bra"

Mittperioden fick HV71 inleda i ett långt fem mot trespel, men de klara lägena uteblev och Brynäs skulle istället jämna ut spelet. Tomas Zaborsky hotade bland annat med en dubbelchans som Linus Söderström lyckades parera. En ännu vassare räddning stod målvakten för något senare, när Kevin Clark högg mitt i slottet. Med 27 sekunder kvar av mittperioden kom också Brynäs ledningsmål inskickat i krysset av Elias Fälth.

Spelmässigt hade mittperioden varit jämn och det höll i sig även i tredje. HV71 försökte att trycka på i offensiv riktning, men ställdes mot ett stadigt Brynäsförsvar som inte släppte till mycket. De bästa chanserna gick till gästerna och Pär Arlbrandt gav bort ett friläge till Daniel Paille. I slutsekunderna kom det definitiva avgörandet till 0-2, placerat i öppen målbur av Johan Alcén. Det betyder ledning i SM-finalserien för Brynäs som kan säkra guldet hemma på torsdag.

– Det är sjukt kul. Jag tycker att vi sliter jäkligt bra hela matchen. De har lite övertag i början, men vi gör det jäkligt starkt, sade Felix Sandström i C More.

Målvakten var en av många framträdande Brynässpelare i den starka bortavinsten. Sandström noterades totalt för 24 räddningar, en hållen nolla som alltså sätter Gävlelaget i guldsits.

Kommande match:

Brynäs-HV71, Tors 27 april 19:15