Hemma
Brynäs
BIF
Borta
HV71
HV71

Kan HV71 kvittera finalserien i Gavlerinken?

21 april 2017 15:00
#BIFHV71

HV71 snyggade till skottstatistiken senast och vann den med 37-27, matchen däremot vann Brynäs med 4-3 efter förlängning. Nu är frågan om HV71 kan sätta stopp för Gävlelagets framfart?


Formkollen

Det var Brynäs som drog det längsta strået i andra matchen i rad efter att Tomas Zaborsky avgjort i finalseriens andra förlängning.

Brynäs kunde därmed sätta stopp på HV71:s fina segersvit på hemmaplan, sex raka i slutspelet och innan dess fem raka i SHL. Brynäs har nu kommandot och kan ta ytterligare ett grepp om denna finalserie genom att vinna den fjärde matchen och därmed ta ledningen med 3-1 i matcher.

HV71 steppade upp något från match nummer två, men det räckte inte hela vägen. Efter den senaste övertidsförlusten så börjar det brinna lite i knutarna för smålänningarna. HV71 har fortfarande inte förlorat en enda match under ordinarie tid, men ligger trots detta under med 2-1 i matcher.

Jönköpingslaget har i båda de två senaste matcherna tvingats jaga i underläge. Om de kan hänga med redan från start på lördagen återstår att se.

Läget i lagen

Hos Brynäs är fortfarande Jörgen Sundqvist långtidsskadad. Både Simon Bertilsson och Nick Johnson har varit borta de fem senaste matcherna, och under torsdagen saknades även Felix Sandström och Daniel Mannberg.

HV71 har fortsatt Teemu Laine, David Ullström och Chris Abbott skadade för resten av finalserien. Niklas Hansson stod utanför laget även under torsdagen. Inte heller Niklas Rubin fanns med i laguppställningen.

Simon Önerud åkte på en tackling i slutet av den tredje perioden senast, och spelade inget i förlängningen.

Notera att

  • Daniel Paille kom igång med målskyttet senast och noterades för ett mål efter att ha varit poänglös i de sju senaste matcherna.
  • Ryan Gunderson spelade hela 27 minuter under torsdagen.
  • Martin Thörnberg och Mattias Tedenby noterades båda för ett mål vardera och båda hade fem skott på mål.
  • Pär Arlbrandt spelade endast 13 och en halv minut senast.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFHV71.