Hemma
HV71
HV71
Borta
Brynäs
BIF

Kaptenen visade vägen i förlängningsdramat

20 april 2017 22:15
#HV71BIF

Fördelen i finalen har svängt över till Brynäs - som nu har dubbla förlängningsvinster. Tomas Zaborsky sköt avgörandet i Kinnarps Arena, men den stora hjälten var lagkapten Jacob Blomqvist.


Efter varsin hemmaseger gick SM-finalen vidare med match i Kinnarps Arena på torsdagskvällen. Där drabbades HV71 av en tidig utvisning på Mattias Tedenby, något som Brynäs och Jacob Blomqvist utnyttjade. Efter att ha tagit ett första skott slog lagkaptenen till på sin egen retur och 0-1 satt i nät redan efter 3.51. Spelmässigt var tempot högt från start och lagen bytte anfall med varandra.

Brynäs kom loss i en två mot enkontring, en chans som Linus Söderström skickligt stoppade. HV å sin sida var som närmast via en retur från Martin Thörnberg och trots ett fartfyllt spel var det ont om stora lägen. Mittperioden inleddes med ett lägre speltempo, men med klart fler öppna chanser. Söderström räddade ett friläge för Oskar Lindblom och Mattias Tedenby var nära för HV:s del.

Kontrade in avgörandet: "En stor seger för oss"

Hemmalaget hade ändå svårt att komma till i offensiven, i alla fall ända fram till Kevin Stenlund med 11.24 på klockan forcerade in en retur till 1-1. Brynäs åkte direkt därefter på en utvisning och då passade gästernas kapten Blomqvist på att kontra in sitt andra mål för kvällen till ny bortaledning. Repliken från HV71 kom omgående och Tedenby styrde in ett inspel alldeles i slutskedet av powerplayspelet. Återigen skulle Brynäs koppla greppet, för med en backhand hittade Daniel Paille rätt till 2-3 med 16.20 spelat.

Målkavalkaden i mittenakten följdes upp av en mer sansad tredje period, där Brynäs länge låg tryggt och stängde igen defensivt. Men när Martin Thörnberg drygt fem minuter från slutet fick yta att avancera på betydde det 3-3 och förlängning för andra mötet i rad. I suddenspelet var det HV71 som hade taktpinnen, men när hemmalaget inte tog chansen ställde Brynäs snabbt om. Ponthus Westerholm serverade Tomas Zaborsky öppet mål och med 3-4 har nu Brynäs kopplat kommandot om SM-finalen.

– Det var en bra match, vi var det bättre laget. Vi arbetar hårt och har en övertygelse om att vi kan vinna när vi ger allt. Det här är en stor seger för oss, summerade Brynäshjälten Zaborsky i C More.

Kommande match:

Brynäs-HV71, Lör 22 april 15:15