Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Brynäs
BIF

Talangerna klev fram - sänkte mästarna och tog Brynäs till final

14 april 2017 21:45
#FHCBIF

Brynäs spelar SM-final mot HV71 - med Oskar Lindblom och Felix Sandström som de stora hjältarna. Duon briljerade i varsin ände när Brynäs trots massiv Frölundapress vann det avgörande semifinalmötet.


Juuso Ikonen satte tidigt tonen för det sjunde och avgörande semifinalmötet. Bara 52 sekunder in skickade forwarden in ledningspucken för Brynäs, ett mål som kom i numerärt överläge efter starkt förarbete från Oskar Lindblom. Frölunda hämtade sig snabbt från den tunga starten och gick ut med mycket energi i matchupptakten. Framburna av ett utsålt Scandinavium pressade göteborgarna högt i banan, något som skapade fritt skottläge för Simon Hjalmarsson.

Trots ledning kände sig också Tomas Berglund tvingad att samla Brynäs för en timeout - då hade bara fem minuter spelats. Effekten uteblev dock och Frölunda fortsatte att komma i anfallsvåg efter anfallsvåg. En fullkomligt briljant Felix Sandström stod emot trycket, bland annat med en vass plockhandskräddning på Victor Olofsson. Och när Frölunda inte fick utdelning passade Oskar Lindblom istället på att raka in en retur till 0-2 i Brynäs första riktiga anfall.

Tvåmålsskytten Lindblom: "En sån jäkla laginsats"

Matchbilden höll i sig även i mittenakten, men Brynäs lyckades få stopp på Frölundas allra hetaste chanser. För trots att hemmalaget styrde över spelet var Brynäs närmast genom en fri Daniel Paille i numerärt underläge. Med 13.40 på klockan fick slutligen Frölunda utdelning när Patrik Carlsson ur total kalabalik tryckte in reduceringen. Avslutningen på perioden blev sedan galen, med mängder av chanser och en ribbträff från Lukas Kilström.

Nästa mål kom också direkt i tredje - distinkt inprickat i nättaket av Oskar Lindblom. Det gav Brynäs en tvåmåsledning att gå på och trots fortsatt Frölundadominans kom hemmalaget till väldigt få klara lägen. I slutminuterna växlade göteborgarna upp alltmer och då blev det farligt, men Casey Wellmans stolpträff var det närmaste Frölunda kom. En fenomenal Felix Sandström stoppade 37 skott och Brynäs vann med 1-3 - något som betyder SM-final mot HV71.

– Så jävla skönt! Det är en sån jäkla laginsats. Vi har inte riktigt spelet idag, men vi sliter på bra och lyckas vinna, sade Brynäs stora hjälte Oskar Lindblom i TV12 efter avancemanget.

Kommande match:

HV71-Brynäs, Sön 16 april 15:15