Malmö utjämnade - poängkungen hjälte

3 april 2017 22:28
#MIFHV71

Malmö lyckades till slut utjämna semifinalserien mot HV71, men först i den fjärde perioden. Stor hjälte för hemmalaget blev slutspelets poängkung Nichlas Hardt med sitt matchavgörande mål.

HV71 vann de första semifinalen på hemmaplan och pressen låg således på Malmö inför semifinal nummer två i Malmö Arena. Det började dock inget vidare för hemmalaget. Efter 4:49 styrde nämligen Kevin Stenlund in Kristoffer Berglunds skott från blålinjen mellan benen på Oscar Alsenfelt för 0-1. Efter 14:41 skulle sedan Malmö Arena få jubla när Carl-Johan Lerby stänkte dit 1-1 från bakom Linus Söderström. Målet föranleddes av ett riktigt vackert anfall för Malmö där laget spelade klapp-klapp-spel i en knapp minut innan talangen Lerby nätade.

I den andra perioden handlade det mesta om HV71 och klubben vann skotten i perioden med hela 17-2. Laget hade också en puck i mål genom Lias Andersson, men det dömdes bort efter videgranskning sedan Mattias Tedenby haft kontakt med Oscar Alsenfelts benskydd i målgården. Just Alsenfelt var periodens gigant och stod för flera otroliga räddningar.

– Vi jobbar hårt och det vi snackat om, fortsätter mala. Det är jobbigt att spela härinne, det är mycket folk och varmt. Vi får ett bortdömt mål och en skada på en av våra bästa spelare (Anton Bengtsson) och det är klart att det rubbar en lite grann, sa HV71:s Lias Andersson i C More.

Kostsam utvisning för HV71

Malmö kom ut betydligt hetare i den tredje akten och skapade inledningsvis flera bra målchanser. Till sist fick hemmalaget utdelning. I numerärt överläge gick sedan pucken som ett snöre efter att Malmö satt fart från egen zon. Ilari Filpulla hittade Fredrik Händemark, han skarvade vidare till en fri Robin Alvarez som lirkade in 2-1. Kort därefter tappade Malmö pucken bakom egen målbur, ett ödestigert misstag från hemmalaget. Pucken snappades nämligen upp av Pär Arlbrandt som med en läcker passning hittade Oscar Sundh framför kassen. Han klippte till direkt och 2-2 var ett faktum, ett mål som fixade en förlängning i matchen.

Väl där var det mycket Malmö och Andreas Thuresson träffade målramen efter nio minuters spel. När sedan Erik Christensen utvisats efter 11:12 skulle Malmö få en gyllene möjlighet att avgöra - en möjlighet man tog. Rhett Rakhshani sköt och slutspelets poängkung Nichlas Hardt styrde in 3-2 förbi Linus Söderström för sin nionde poäng i slutspelet och utjämnad matchserie.

– Vi har en trög start men jobbar oss in i matchen. I tredje skapar vi mycket och vi får betalt här i slutet tycker jag. Det kommer att bli en tajt serie med sex eller sju matcher, sa Malmös matchvinnare i C More.