Hemma
Leksand
LIF
Borta
Luleå
LHF

Leksands juniorer sänkte Luleå

12 november 2016 18:45

Leksand kunde under lördagseftermiddagen ta sin andra trepoängare för säsongen när man tog emot Luleå hemma i Tegera Arena. Och det var juniorerna Oskar Lang och Isac Skedung som såg till att hemmalaget kunde vinna.


Det var en jämn förstaperiod vi fick se i Tegera Arena. Och Leksand var laget som skulle få utdelning. Oskar Lang satte 1-0 efter en snygg backhandpass av Eric Castonguay. Lang sköt sedan pucken över Joel Lassinanttis högra benskydd.

– Vi åker mycket skridskor och det är en fartfylld match. Det är kul att spela. Fortsätter vi såhär kommer vi ta hem detta, om vi inte bjuder på några misstag bakåt, sa målskytten Oskar Lang till C More.

Isac Skedung fällde Luleå med två mål

Hemmalaget och Isac Skedung skulle utöka ledningen till både 2-0 och 3-0. Skedungs första mål gjordes i numerärt underläge. Där han blev fri med Lassinantti och la den iskallt mellan benen. Skedung utökade som sagt ledningen till 3-0 innan perioden var slut.

– De slarvade med pucken och jag fick ett friläge som jag missar, men sen fick jag tillbaka pucken och då var det ganska lätt att sätta dit pucken, sa en glad Isac Skedung till C More.

Det var inte Luleås dag idag, bortlaget slarvade mycket i sitt egna spel. Tillresta supportrar vände med sex minuter kvar av matchen ryggen till isen i protest. Hemmalaget skulle utöka ledningen ytterligare innan matchen var slut. Johan Olofsson kunde bryta in framför mål och satte pucken i nättaket uppe i Joel Lassinanttis vänstra hörn.

– Jag är så himla glad! Vi klarade att spela bra i 60 minuter och störde Luleå ständigt. Jag hoppas poängen ger grabbarna självförtroende. Det ska bli kul att åka till Linköping på tisdag, sa en märkbart nöjd Per-Erik Johnsson till C More.