Djurgården straffade HV71 på ett kokande Hovet

15 november 2014 18:48

Det var fantastisk stämning på Hovet denna lördag när Djurgården tog emot HV71. Lagen följdes åt i målprotokollet och det var helt jämt efter tre perioder. Den efterföljande förlängningen blev mållös men under straffläggningen var Djurgården hetast och Marcus Sörensen sköt bonuspoängen till hemmalaget.

Det var fantastiskt tryck på Hovet denna lördag och det var även Djurgården som inledde matchen bäst. Dock var det HV71 som tog ledningen när Chris Campoli snappade upp en retur från nära håll.

1-0 såg ut att stå sig perioden ut men med drygt minuten kvar kvitterade Djurgården genom Markus Ljungh.

Den andra peiroden var bara drygt en minut gammal när Patrik Carlsson gav HV71 ledningen. Men Djurgården skulle komma tillbaka och Marcus Sörensen stod för ett riktigt snyggt solomål fram till 2-2.

Han tog pucken från egen blålinje och trampade sig fri, lurade Erik Ersberg och lyfte in pucken i taket.

HV71 hade en puck i mål i slutet av den andra perioden men efter att signalen för periodvila hade gått.

Sörensens straff sänkte HV71

Den tredje perioden bjöd på böljande hockey och massvis med chanser. Dock blev perioden mållös efter bra målvaktsspel från både Mikael Tellqvist och Erik Ersberg.

Förlängningen var Djurgårdens men pucken ville inte in och matchen fick avgöras efter straffläggning. Väl där blev Marcus Sörensen hjälte med sin straff.