IKO

Två mål på 56 sekunder bakom Oskarshamns vändning

3 januari 2023 21:26
#MIFIKO

Med två mål på 56 sekunder gick Oskarshamn från 0-1 till 2-1 mot Malmö – och det grundlade smålänningarnas seger. Oskarshamn vann med 3-1 och det var två heta målskyttar som visade vägen. Jiri Smejkal nätade för fjärde matchen i följd medan Cameron Brace gjorde mål för tredje raka matchen.

I första perioden var det en del chanser åt båda håll, men det var mållöst efter 20 spelade minuter. I mellanakten höjde sig Malmö och skapade flera bra chanser, men Tim Juel i Oskarshamns mål svarade för flera svettiga räddningar. Till slut fick dock hemmalaget hål på Oskarshamn och det var Carl-Johan Lerby som satte pucken.

Kort därefter fick gästerna chansen i powerplay och då kom också kvitteringen. Endast 56 sekunder senare gjorde gästerna även 2-1. Ett resultat som stod sig till paus, och efter två perioder hade Malmö 26-14 i skott på mål.

Tidigt i den tredje perioden gjorde Oskarshamn även 3-1. Malmö kom till ytterligare några reduceringschanser, men Tim Juel släppte inte några fler skott förbi sig.

– Det är synd att vi tappar ledningen. Vi har spelat bra stora delar av matchen, sa Malmös målskytt Carl-Johan Lerby till C More efter två perioder.

– Gött med tre pinnar och skapa lite avstånd nedåt. Jag fick känna på rätt många sköna skott i början. I andra perioden kände jag att jag hade studsarna med mig. Killarna rensade undan bra framför mig, sa Oskarshamns målvakt Tim Juel.

• Oskarshamns sjätte vinst i rad mot Malmö.
  • Carl-Johan Lerby öppnade målskyttet och det var hans första mål för säsongen.
  • Jiri Smejkal nätade för fjärde matchen i följd.
  • Även Cameron Brace är het för tillfället. Han gjorde mål för tredje matchen i rad.
  • Joakim Ryan hade mest istid av samtliga spelare på isen, 22:27.
  • Tim Juel gjorde en bra instats i Oskarshamns mål. Han räddade 38 skott.
  • SHL:s poängkung Antti Suomela assisterade till 3-1 och han har nu gjort 37 poäng.