Leksand avgjorde sent mot Rögle

2 februari 2023 21:30
#LIFRBK

Leksand tog veckans andra seger mot Rögle under torsdagskvällen, efter att Emil Heineman gjorde förlösande 3-2 med mindre än två minuter kvar av ordinarie matchtid - innan Carter Camper fastställde slutresultatet 4-2.

Efter en tuffare tisdagskväll var det ett revanschsuget Rögle i Dalarna. Det var tydligt i den första perioden, där de dessutom skulle ta ledningen - efter att Leksand inte förvaltat sin tid i powerplay. Brady Furgeson stod för ett listigt avslut som en skymd Mantas Armalis inte kunde göra något på. Efter en väl genomförd första period överlag av Ängelholmsgänget. Leksand replikerade i slutet av perioden genom Anton Lindholm, vilket gav masarna energi.

I den andra perioden var det ett Leksand, med allt mer energi i inledningen av perioden och det skulle dessutom rendera i ett ledningsmål. Lucas Elvenes serverades pucken och kom fri med Calle Clang. Elvenes hittade luckan mellan benen på Röglemålvakten och Leksand var i ledningen. I avslutningen på perioden, var det ett Rögle med flertalet intressanta lägen offensivt, där Mantas Armalis satts under press men höll tätt i hemmamålet.

Rögle jagade en replik och så blev även fallet. I numerärt överläge, var det Marco Kasper med arbetet framför mål och en skymd Armalis fick se sig besegrad. Likaläge var ett faktum i Tegera Arena, när skåningarna arbetade vidare med energi och hade spelövertaget efter kvitteringen. Leksand fick möjligheten med ett nytt powerplay i slutskedet av ordinarie tid, lagom till att Rögle blev fulltaliga, spelades Emil Heineman fram av Oskar Lang och 3-2 var ett faktum. Carter Camper fastställde slutresultatet i tom mål bur därefter till 4-2.

– Jag tycker vi ska stänga den tidigare. Vi låter de få alldeles för mycket luft. Med tanke på hur det såg ut i tisdags, så tycker jag vi inte kommer upp i samma nivå. Men starkt att ändå att hålla tätt hemåt. Jag tycker de har ett gäng farliga chanser. Vi ska stänga tidigare. Men som sagt, skönt att vinna, sammanfattade Emil Heineman för C More.

– Vi måste arbeta runt det och förhoppningsvis kan vi vända det inom en snar tid, konstaterade Cam Abbott efter matchen.

• Lucas Elvenes målskytt mot moderklubben.
  • Marco Kasper stod för en viktig kvittering.