FHC

Frölunda vände och vann i Linköping

22 oktober 2022 18:01
#LHCFHC

Det var upplagt för en jämn batalj mellan två revanschlystna lag och det var Linköping som inledde starkast hemma mot Frölunda. Linköping hade en tvåmålsledning, men Frölunda kom ikapp till 3-3 och avgjorde sedan på övertid i numerärt överläge, genom Joel Lundqvist till 4-3.

Linköping kom från tre raka förluster, men det syntes inte i inledningen av matchen. De satte foten på gasen direkt och redan efter två minuters spel kunde Linus Hultström skjuta in ledningspucken. Broc Little utökade sedan till 2-0, innan Frölundas Jere Innala kunde reducera till 2-1 efter en snygg framspelning av Ryan Lasch. Innan periodpaus kunde sedan Christoffer Ehn skjuta in 3-1 till sitt Linköping i numerärt underläge efter en smått kaotisk sekvens från Frölundaförsvaret.

Andra perioden blev mer kontrollerat spel från båda lagen trots en hel del utvisningar. Frölunda ryckte upp sig, men kunde inte få till några heta målchanser och LHC:s Jesper Pettersson var istället närmast med en ramträff i en period som blev mållös.

Med tvåmålsunderläge inför tredje behövde Frölunda höja sig ett snäpp och som de gjorde det. De kom i våg efter våg och bara sköljde över Linköping i anfallszon. Anthony Greco kunde seanre trycka dit 3-2 reduceringen innan Jacob Nilsson satte kvitteringen i powerplay genom sin första balja för säsongen.

Matchen gick till övertid och Frölunda fick inleda i numärt överläge tack vare en utvisning på Linköpings Jesper Pettersson efter slutsignal. De förvaltade läget exceptionellt bra och behövde bara 17 sekunder innan Joel Lundqvist kunde skjuta in vinnarpucken, fint framspelad av Jacob Nilsson.

– Vi gör det svårt och jobbigt för dom, men vi måste gå för ett mål till, vi kan inte bara försvara, sammanfattade Jonas Junland till C More inför tredje perioden.

– Framförallt väldigt starkt att vända och vinna till slut. Vi visar karaktär att vi kommer tillbaka. Vi börjar vinna dueller i tredje och få ner puckarna djupt vilket resulterar i att vi skapar, sammanfattar Frölundas Jacob Nilsson till C More efter matchen.

• Jonas Junland spelade mest med 23:16 i istid.
  • Jacob Nilsson med första målet för säsongen, även 2 assist.
  • Anthony Greco med sjätte fullträffen för säsongen.