Rögle straffade Frölunda

28 december 2022 21:45
#FHCRBK

Frölunda i ledning två gånger om. Rögle svarade två gånger om. Matchen skulle tas vidare till förlängning, en sådan som blev mållös. Väl framme i straffläggningen klev gästernas Oskar Stål-Lyrenäs fram med det matchavgörande målet.

Rögle rivstartade matchen och var de spelförande laget, de dryga tio minuterna av den första perioden. Bland annat så hade skåningarna 7-0 i skott och Lars Johansson i hemmamålet fick sannerligen bekänna färg. Dock var det hemmalaget, med det ledande målet inför Henrik Lundqvist. Nicklas Lasu öppnade målskyttet, vilket blev det målet vi hade med oss i Scandinavium efter tjugo minuter.

En annan matchbild i den andra perioden, däribland Frölunda skulle ta ledningen gånger två. Visserligen replikerade Linus Sandin till 1-1 - innan Mats Rosseli Olsen gjorde 2-1 för Frölunda. Dryga minuten senare, stod Daniel Zaar för en soloprestation och hittade nättaket för en kvittering. I avslutningen av perioden, ådrog sig dessustom Nicklas Lasu sig ett matchstraff. Frölunda med ett starkt boxplay, redde ut situationen och det var vidöppet in till den tredje perioden.

Det skulle visa sig bli en fortsatt intressant och nervkittlande match. Det var mycket kamp. Det var mycket vilja. Det skulle visa sig att det var så pass mycket av den varan, att matchen togs vidare till förlängning för vidare till straffar.

Lars Johansson ställdes mot Calle Clang. En intressant målvaktsmatch. Samtidigt många fina straffar. Väl när det avgjordes, så klev Oskar Stål-Lyrenäs fram med det matchavgörande målet och Rögle vann på bortaplan.

– Det är en jämn match. Mycket kamp. Inte så mycket finlir. Det är två lag som sliter hårt. Powerplay hade man önskat lite mer av. Vi gör ett bra jobb i boxplay där. Stänger ner de rätt bra sagt där. Det är surt att få en poäng, vi borde få fler, konstaterade Joel Lundqvist för C More efter matchen.

– Vi är jämnare över sextio minuter. Vi är med i fler matcher. Den här matchen är vi ju med hela vägen, det står 2-2. Samma förra matchen, den gick till förlängning också. Förut fick vi bara jaga, jaga, jaga. Nu är vi med i matcherna på ett bättre sätt, sade Oskar Stål-Lyrenäs efter matchen.

• Oskar Stål Lyrenäs gör det matchavgörande målet.
  • Mats Rosseli Olsen hamnade i målprotokollet - igen.