HONKA MED SENT AVGÖRANDE – SKÖT EXTRAPOÄNGEN TILL LULEÅ

7 februari 2023 21:26
#LHFHV71

När de flesta väntade på straffar mellan Luleå och HV71 klev Julius Honka fram. Med två sekunder kvar av övertiden satte finländaren 3-2 till norrbottningarna. Det var Luleåbackens andra fullträff i matchen och hans andra matchavgörande mål för säsongen.

HV71 hade några bra byten i inledningen av matchen, men Luleå tog över allteftersom. I mitten av första perioden hade hemmalaget bra tryck framåt och skapade flera heta chanser, bland annat ett friläge för Leo Komarov. Mitt i Luleåpressen vände HV71 spelet och Radan Lenc kunde ge HV71 ledningen.

I den andra perioden var det länge tillknäppt spel och få heta målchanser. Luleå hade svårt att skapa något rejält tryck framåt. Med cirka fyra mintuer kvar av mellanakten fick dock hemmalaget lite snurr i anfallszon och då satte Julius Honka 1-1. 37 sekunder senare gjorde Joonas Rask 2-1 till Luleå.

HV71 fick in en kvittering i den tredje perioden. Jönköpingslaget hade en sekvens där de hade rätt mycket tid i anfallszon och under den lyckades Radan Lenc sätta sitt andra mål för kvällen. Ett mål som tog matchen till övertid. Den såg ut att bli mållös, men med två sekunder satte Julius Honka 3-2, efter att Jack Connolly vunnit en tekning i offensiv zon.

– Överlag en rätt bra match. Vi behövde en vinst. En tajt match. HV71 hade en bra push på slutet, men vi lyckades vinna. Viktiga poäng, sa Luleås matchvinnare Julius Honka.

– Surt. Nick Shore hade ett bra läge för oss innan, så det hade lika gärna kunnat bli vi som tog extrapoängen. Grabbarna ska ha en eloge för tredje perioden. Den tar vi med oss, sa HV71:s huvudtränare Johan Lindbom.

• Luleås nionde raka hemmaseger mot HV71
  • Norrbottningarna har vunnit samtliga fyra matcher mot HV71 den här säsongen.
  • Joonas Rask gjorde sitt första mål sedan den 29 oktober. Även det kom mot HV71.
  • Radan Lenc (2+0) har gjort tre mål på de två senaste matcherna. Dessförinnan hade han nio raka matcher utan någon fullträff.
  • Joey LaLeggia (0+1) har gjort poäng i åtta av de nio senaste matcherna.
  • Erik Gustafsson hade mest istid av samtligare spelare – 26:40.