Hildeby spikade igen - Starkt Färjestad besegrade Leksand

28 december 2022 21:20
#FBKLIF

Karlstadslaget Färjestad verkar sannerligen trivas mot Leksand. Under onsdagskvällen kom en ny tre poängare, när Färjestad vann matchen med 4-0 och Dennis Hildeby höll nollan.

Ett starkt Färjestad skulle sätta tonen för matchen direkt i den första perioden. Med sina fysiska närkamper och en hård forechecking, så ställde de sannerligen frågan till gästande Leksand. Ledningsmålet skulle dessutom bli ett faktum efter dryga fem minuter genom Joakim Nygård innan Per Åslund utökade, efter en fin styrning och 2-0 var ett faktum efter en spelad period.

Gästerna från Dalarna lyckades jobba sig in mer i matchen i den andra perioden och hade intressanta lägen genom bland annat Justin Kloos, där virket var i vägen. Trots det var det ett Färjestad med en 3-0-ledning efter fyrtio minuter, då Per Åslund gjorde sin andra fullträff för kvällen inför publiken i Löfbergs Arena.

Leksand arbetade gediget i den tredje perioden och stod för en stark start. Samtidigt hade Färjestad ett starkt försvarsspel och en stark målvakt genom Dennis Hildeby. Dalalaget tillika gästerna hade möjlighet att replikera i powerplay, något de inte förvaltade - utan Lucas Forsell stänkte dit 4-0 på ett högst elegant vis, när han dessutom fastställde slutresultatet.

– Jag tycker vi spelar första bra, andra går vi ned oss lite. Släpper in de lite i matchen. Totalt sett en bra match, sammanfattade Dennis Hildeby efter matchen för C More.

– Alldeles för dåligt. Tycker vi kommer ut helt okej, kämpar bra. De får in två puckar där med lite tur. Sen i andra... Nej. Vi måste spela bättre än så här, så enkelt är det, summerade en besviken Olle Alsing.

• Per Åslund lämnade isen i form av att vara tvåmålsskytt.
  • Leksand har inte vunnit mot Färjestad den här säsongen.