Tre stycken tvåmålsskyttar i Rögles galna seger

30 december 2022 22:00
#RBKBIF

Brynäs lyckades återigen hämta upp ett 3-0 underläge till likaläge, men ikväll räckte det inte. I en hissnande batalj där det till slut bjöds på 13 mål drog Rögle det längsta strået. Inför en jublande hemmapublik vann man med 8-5 och går på nyårsfirande vid gott mod.

Om Brynäs fick en mardrömsstart mot Luleå i förra omgången fick de se en mindre smickrande repris utav detta i kvällens möte mot Rögle. Oliver Håkansson fick efter sin magiska insats senast förtroendet från start, men efter 3 insläppta mål fick han se Tomi Karhunen byta av honom istället. Brynäs fick lite energi och lyckades trycka dit 3-1 reduceringen innan periodvila, genom Simon Bertilsson.

Brynäs kan det här med att vända underläge efter målvaktsbyte. I den andra perioden satte Kevin Roy sitt första SHL-mål genom 3-2 reduceringen i powerplay. Sedan skulle Oula Palve även kvittera till 3-3 och det var match igen. Rögle tryckte däremot på ordentligt och innan visselpipan ljöd för periodslut hade man gått upp till en 5-3 ledning - efter bland annat Adam Tambellinis andra fullträff för kvällen.

Tredje perioden skulle likt de inledande två innehålla mycket mål. Brynäs reducerade tidigt in till 5-4, innan Oskar Stål Lyrenäs kunde utöka ledningen till 2 mål igen och 6-4 med knappt fem minuter kvar av matchen. Rögle vann till slut denna högdramatiska match med 8-5 och seglar ut ur 2022 med en fin form.

– Jag kan tänka mig att det var en rolig match att kolla på. Det är väl inte så här nåt av lagen vill spela 60 minuter. Skönt att vi hittar en väg att ta 3 poäng. Det är mycket fram och tillbaka och när man vinner är det väl skönt, men samtidigt är det starkt av oss att vinna och det är poängen som räknas, sammanfattar Oskar Stål Lyrenäs för C More efter match.

– Det är surt såklart, vi jobbar oss tillbaka o sen går väl allt emot oss. Vi f¨år massa utvisingar emot oss. Efter halva matchen tar vi över, men vi släpper många billiga lägen och orken tar slut. Där får vi skärpa oss, säger en besviken Johan Larsson om sitt Brynäs efter match.

• Rögle fick i denna match hela 3 stycken tvåmålsskyttar: Adam Tambellini, Danial Zaar och Vojtech Mozik.
  • Linus Sjödin gjorde ikväll sin 100:e match i SHL, alla dessa med Rögle.
  • Oskar Stål Lyrenäs och Adam Edström förlängde sina poängsviter till 5 matcher i och med poäng ikväll.
  • Brynäs Kevin Roy gjorde sitt första mål i SHL och för Brynäs.
  • Succélånet Oliver Håkansson (inlånad från Almtuna), fick göra SHL-debut från start ikväll. Den slutade mindre smickrande när han blev utbytt i första perioden efter 3 insläppta mål.
  • Michael Kapla var tillbaka för Rögle ikväll efter en tids skadefrånvaro.