Abols och Ekström utökade poängsviten i hemmasegern

12 januari 2023 21:27
#ÖRELHC

Lagkaptenen Rodrigo Abols och hans kollega Elias Ekström gjorde båda poäng för nionde (!) matchen i rad när Örebro tog tre nya poäng hemma mot Linköping. Segern skrevs till klara 4-1, men skenet bedrar eftersom gästerna vann skotten klart i en spelmässigt sett relativt jämn match.

Någonting annat än en drömstart är det svårt att säga att Örebro fick i matchen mot Linköping denna torsdagskväll på hemmais. Redan i det första bytet gjorde nämligen Christopher Mastomäki 1-0 på en egen retur. Därefter vaknade dock Linköping till liv och var rejält med i matchen. Målen uteblev dock för gästerna i den första akten.

I mittperioden drog Linköping på sig flera utvisningar och Örebro fick därmed flera chanser i powerplay. Leo Carlsson som kommit tillbaka från JVM-spel var inte sen att utnyttja det och hans skott till 2-0 förbi en skymd Marcus Högberg i gästernas kasse efter drygt tre minuter möttes av stort jubel från den månghövdade hemmapubliken. Därefter var det ändå Linköpings tur att näta, genom notoriske målskytten Ty Rattie. Reduceringen till 2-1 gav liv i matchen inför period 3.

Efter halva den tredje perioden var skottsiffrorna 7-1 till Linköpings fördel, men det var Örebro som hade gjort periodens dittills enda mål. Det var på något sätt symptomatiskt för matchen, där hemmalagets effektivitet var direkt avgörande. En anledning till segern stavades för övrigt Jonas Arntzen, andremålvakten som kom in och gjorde en strålande insats med inte mindre än 38 (!) räddningar. Slutresultatet skrevs till 4-1 efter att Rodrigo Abols blev målskytt och därmed anslöt till Elias Ekströms nio (!) raka matcher med poäng.

– Det var en skön vinst! Vi kommer upp bättre i andra perioden och det var skönt att vinna. Det var skönt att få stänka dit en också. Vi tänker inte så mycket utan kör där ute, då blir det bra. Vi behöver ändå bli mer noggranna, vi tappar en del puckar på blå. Men som sagt, tre pinnar, kommenterade en Örebros Oliver Eklind nöjt i C More.

– Jäkligt surt att torska, så klart. Vi gör en bra bortamatch i slutändan och har mycket puck i anfallszonen. Vi skapar många lägen, de har en bra målvakt i Örebro i dag. Det är synd. Man ser lite från båset att vi inte har vunnit insidan och skymmer tillräckligt bra, så det är de detaljerna som avgör, konstaterade Linköpings Markus Ljungh.

• Elias Ekström har nu gjort poäng i nio raka matcher, med totalt 11 poäng under dessa.
  • Detsamma gäller Rodrigo Abols, med totalt 17 poäng.
  • Örebro har i och med dagens seger vunnit sju av de nio senaste matcherna.