IKO

Tim Juel och Oskarshamn saboterade Skellefteås rekordjakt

5 januari 2023 21:35
#IKOSKE

I jakten på rekord inledde Skellefteå urstarkt nere i Oskarshamn, men en svagare andraperiod låg till grund för att Oskarshamn skulle kunna vända. Därtill spikade Oskarshamns Tim Juel igen fullständigt mellan stolparna i tredje perioden - vilket till slut resulterade i en seger med 3-1 mot tabelltvåan.

Ska första perioden beskrivas med ett ord kan det beskrivas som total dominans från Skellefteå. De kom ut aggressiva i jakten på sitt rekord, men spelade oerhört kontrollerat och med bra riskminimering. Tom Kühnhackl kunde efter drygt 10 minuter ge gästerna ledningen med 1-0 efter att ha kommit fri med Tim Juel i Oskarshamnsmålet. Juel stod för övrigt på huvudet i första perioden när Skellefteå till slut vann skotten med 20-5, men kom endast in i omklädningsrummet med en 1-0 ledning.

Det som såg så bra ut i första perioden var som bortblås i andra för Skellefteå. Oskarshamn fick äga mer puck och kunde första kvittera till 1-1, innan de skulle få chansen i powerplay - en spelform de verkligen trivs i. Väl där höll sig SHL:s poängkung Antti Suomela framme efter en misslyckad rensning från Skellefteåhåll och kunde trycka in ledningspucken 2-1, genom ett fint avslut i bortre krysset. På knappt 2 minuter hade Oskarshamn alltså vänt på steken och gick efter 40 minuter ut i omklädningsrummet med en 2-1 ledning.

I tredje perioden låg Skellefteå på för en kvittering i jakten på den sjuttonde raka segern, men Oskarshamn hade ikväll en mur mellan stolparna. Tim Juel var fullständigt briljant när han tog 41 av 42 skott och såg till att Oskarshamn till slut kunde vinna med 3-1. Därmed stannade Skellefteås segersvit på makalösa 16 matcher och Oskarshamn tog sin andra raka seger.

– Så jäkla skönt, jag vill va ett svin där ute och ville förstöra för Skellefteå så jäkligt gött. När ett rekord är på spel sådär är de liksom vi mot alla mentaliteten så de är bara så himla starkt av gubbarna framför en och jag får kliva upp med ett par matchvinnande räddningar, summerar en oerhört glad Tim Juel för C More efter matchen.

– Det är väldigt orättvist hur matchen slutar, vi kliver på bra men får inte in pucken. Vi gör våra saker och skapar våra lägen. De får in två och där svänger väl matchen litegrann, men jag tycker väl ändå vi forcerar rätt bra sett över hela matchen, men det är klart att det är tråkigt att förlora, kommenterar Pär Lindholm efter Skellefteås förlust.

• I och med Oskarshamns seger stannade Skellefteås segersvit på 16 raka matcher och de får nöja sig med att dela förstaplatsen med Färjestad säsongen 01/02.
  • Tim Juel var briljant när han tog 41/42 skott ikväll och blev stor segerorganisatör.
  • Petter Granberg spelade ikväll sin 300:e match i SHL, samtliga av dessa har kommit i Skellefteåtröjan.
  • Antti Suomela stod för ett mål samt en målgivande passning.
  • I och med att Ahti Oksanen gjorde mål ikväll har han nu gjort poäng i 5 raka matcher.
  • Tom Kühnhackl gjorde Skellefteås enda mål.