Kapten Lundqvist tvingade fram makalös straffläggning

27 oktober 2022 22:09
#HV71FHC

HV71 öppnade starkt och hade 2-0 efter första trots spelövertag av Frölunda. Det dröjde tills tredje perioden innan kapten Joel Lundqvist kunde sätta dit 2-1 reduceringen, men senare även 2-2 kvitteringen. Matchen gick senare till straffar och väl där bjöd HV71:s Andy Miele och Frölundas Jacob Nilsson på stor show. Den sistnämnde satte tre straffar och sköt hem bonuspoängen till sitt Frölunda.

Gästande Frölunda kom ut och styrde spelet, men det var HV71 som skulle ta ledningen i matchen. Det var Joonas Nättinen som höll sig framme i powerplay. Senare skulle HV71 utöka sin ledning genom Andy Miele efter en magisk framspelning av Fredrik Forsberg.

Andra perioden inleddes likt den första, genom bra spel av Frölunda utan att skapa de allra vassaste målchanserna. HV71 hade sina lägen de också, men kunde inte förvalta dessa efter bra spel av Lars Johansson i Frölundakassen. Även Jonas Gunnarsson spelade bra på andra sidan isen och andra perioden höll sig mållös.

I den avslutande perioden kom Frölunda ut starkt. Efter drygt sju minuter satte Joel Lundqvist 2-1 reduceringen. Samma Lundqvist skulle senare näta igen. Efter en fin pass av Max Friberg stänkte Lundqvist upp kvitteringen i bortre krysset.

Matchen gick sedan till förlängning och straffar. Straffläggningen skulle bli något utöver det vanliga. HV71:s Andy Miele mötte Frölundas Jacob Nilsson i en straffduell, inte bara en, inte bara två - utan hela tre stycken. Andy Miele satte två straffar, men när Jacob Nilsson satte sin tredje straff kunde Lasse Johansson till slut rädda en straff från Miele. Frölunda tog därmed med sig bonuspoängen hem till Göteborg.

– Vi blir alldeles för passiva i tredje och vi inriktar oss mer p´å att försvara än att anfalla. Vi sa inför tredje att vi skulle spela som i första och andra, men direkt i tredje gör vi inte det och det är riktigt surt, sammanfattar HV71:s Eric Martinsson till C More efter matchen.

– Det är extra skönt att få vinna en sån här match. Vi gör mycket bra matchen i genom och de gör lite mål på tillfälligheter, men ja en ruggigt stark vändning, säger lagkapten Joel Lundqvist efter att ha satt både 2-1 reduceringen och senare 2-2 kvitteringen för Frölunda.

• Joel Lundqvist med 2 mål.
  • Andy Miele, HV71, med 2 straffmål.
  • Jacob Nilsson, Frölunda, med 3 straffmål.
  • Fredrik Forsberg, HV71, med en otroligt vacker assist till Andy Mieles 2-0 mål.
  • HV71 saknade bland annat Önerud, Tedenby och Bengtsson i laguppställningen.