Powerplay grundlade segern för Leksand

26 januari 2023 21:35
#HV71LIF

Likaläge in till den tredje perioden. Då klev Justin Kloos samt Matt Caito fram i powerplay, när de grundlade segern för dalalaget. Ett gästande Leksand som för övrigt tog fjärde raka segern i och med 3-2-vinstenpå bortaplan.

Leksand inledde perioden starkt i Jönköping, med flertalet möjligheter redan i matchupptakten genom Carter Ashton samt Emil Heineman. Den sistnämnde - skulle dessutom ta sig loss från egen zon och på ett elegant vis kunde han lirka in ledningsmålet för masarna. I en första period, där Leksand hade sina möjligheter, innan HV71 allt mer jobbade sig in i tillställningen.

Jönköpingsgänget arbetade sig in allt mer i matchen och det märktes tydligt i den andra perioden. HV71 stod för en gedigen insats och efter att hemmagänget snappat upp en puck, kunde spelet vändas snabbt och 1-1 gjordes genom Tyler Vesel.

Till den tredje perioden var det ett HV71 med en hel del tid i spel 5 mot 4, när gästande Leksand satt tämligen mycket i utvisningsbåset. Dalalaget var dock gedigna när det kom till box play och stod för ett vasst försvarspel. För när väl Leksand fick tillfället i powerplay, så small det till, genom Justin Kloos och Leksand satt i förarsätet igen. Powerplay skulle visa sig vara melodin för gästerna, när Matt Caito utökade till 3-1 och HV71 reducerade till 3-2 i slutet av matchen genom Måns Lindbäck.

– Det är klart vi har våra lägen. Framförallt måste vi utnyttja våra powerplay. Det är det som avgör i slutändan, konstaterade HV71:s tränare Tommy Samuelsson för C More efter sextio minuter ishockey.

– HV kommer ut hårt och de är duktiga på att vända spelet. Det tänkte vi mycket på, även om vi åkte dit på det ett par gånger. Jag tycker vi gör det relativt solitt, sade Leksandsmålvakten Mantas Armalis.