Bengtsson sköt extrapoängen till Växjö

17 december 2022 20:50
#VLHHV71

Ett svängigt och målrikt rivalmöte i Småland gick till övertid. Där var det serieledande Växjö som drog det längsta strået mot HV71. Backstjärnan Lukas Bengtsson sköt avgörande 5-4 och såg till att Lakers nu har fem vinster i följd.

Växjö inledde matchen med flera byten i offensiv zon, men det var HV71 som öppnade målskyttet. Både Sam Vigneault och Joey LaLeggia nätade i första perioden.

Även i andra perioden inledde Växjö starkt, men den här gången fick de utdelning. Robert Rosén reducerade en dryg minut in i mellanakten, vilket startade Växjös vändning. Samme Rosén gjorde 2-2 och spelade sedan fram till Kalle Kossilas 3-2-mål. Då tog HV71 timeout och åtta sekunder senare gjorde André Petersson 3-3.

Växjö hade även 4-3, men precis som i andra perioden kvitterade André Petersson. Med drygt tre minuter kvar av tredje perioden drog Emil Andrae på sig ett matchstraff. HV71 lyckades dock klara av det efterföljande numerära underläget, men ändå gick Växjö segrande ur rivalmötet. Lukas Bengtsson satte en puck i krysset i övertiden.

– En skön känsla. Ett derby som hade allt. Det svängde mycket och många chanser. Det var nog en rolig match att titta på, sa Växjös övertidshjälte Lukas Bengtsson.

– Vi gör en okej bortamatch i dag, men det krävs lite mer för att vinna mot de här topplagen, sa HV71:s Mattias Tedenby.

• Växjö tog sin femte raka seger
  • Tredje raka nederlaget för HV71.
  • På tio matcher i Växjö Lakers har Kalle Kossila gjort mål i åtta. Mot HV71 kom finländarens tionde fullträff.
  • Växjö vann skottstatistiken med 37-15. Därmed räddade Joni Ortio 32 skott.
  • Robert Rosén hade gjort en assist på de fem senaste matcherna, men mot HV71 gjorde han två mål och en assist.
  • Oliwer Kaski debuterade för HV71 och han noterades för drygt 20 minuters istid.
  • André Petersson kvitterade två gånger om – både till 3-3 och 4-4. Han har nu gjort poäng i sex matcher i följd.