Växjö vände tillbaka mot Örebro – Persson övertidshjälte

31 januari 2023 21:27
#VLHÖRE

Växjö såg ett tag ut att vara på väg mot fjärde raka förlusten, men med 1.35 av tredje perioden kvitterade Lakers, som dessförinnan hade haft ledningen med både 1-0 och 2-1. I övertiden klev Joel Persson fram och sköt extrapoängen till Växjö.

En jämn och rätt händelserik första period var på väg att bli mållös. Med tolv sekunder kvar till pausvilan fick Växjö hål på Örebro. Detta efter att Erik Josefsson tekat framåt vid en tekning i offensiv zon och därefter skickde han in pucken mot mål där Joacim Blichfeld styrde in ledningsmålet.

Örebro fick in en kvittering i inledningen av den andra perioden, men det var mycket Växjö under långa stunder i mellanakten. Manuel Ågren satte 2-1 och hemmalaget hade bud på mer. I slutet av andra perioden flyttade Örebro fram sina positioner.

Precis som i den andra perioden fick Örebro in en rätt snabb kvittering i den tredje perioden. Närkingarna fortsatte att spela bra och gick för första gången upp i ledning när Rasmus Rissanen satte 3-2 14 minuter in i period tre. Växjö skulle dock komma tillbaka. De gjorde både 3-3 och i övertiden kom även 4-3 till smålänningarna.

– Såklart en väldigt skön känsla. I det stora hela gör vi en bra match. Örebro är ett bra lag och har sina stunder. En jämn och bra hockeymatch, sa Växjös Joel Persson.

– Vi hade ledningen sent i tredje, tappade den och förlorade i sudden. Svårt att stå här och vara nöjd, sa Örebros Christopher Mastomäki till C More.

• Växjö har vunnit två av tre matcher mot Örebro den här säsongen.
  • Efter åtta matcher utan mål nätade Joacim Blichfeld igen.
  • En annan som gjorde ett efterlängtat mål var Manuel Ågren. Han bröt en 14 matcher lång mållös svit när han satte 2-1.
  • Emil Larsson nätade för andra matchen i rad. Dessförinnan hade han nio matcher i följd utan någon fullträff.
  • Mathias Bromé (0+1) gjorde poäng för femte matchen i följd.
  • Växjö vann skottstatistiken med 37-21. Jonas Arntzen i Örebromålet räddade således 33 skott.