LHF

Ny nolla av Lassinantti – som tangerade Stefan Livs rekord

17 december 2022 20:46
#FBKLHF

För andra matchen den här säsongen nollade Luleå Färjestad. Norrbottningarna vann med 1-0 och Joel Lassinantti räddade samtliga 25 skott. Därmed höll han sin 45:e nolla i grundserie och slutspel, och tangerade därmed Stefan Livs rekord.

Det kryllade inte av stekheta chanser under de två första perioderna när förra säsongens finallag ställdes mot varandra. Det var desto mer känslor och efter många avblåsningar blev det irriterat. Färjestad var det lag som hade mest puck och något fler chanser, men det var mållöst efter 40 spelade minuter.

Drygt två mintuer in i period tre kom första målet och det var gästande Luleå som gjorde det genom Leo Komarov. Ett mål som visade sig bli matchavgörande.

– En ganska trött match. Luleå vill inte driva upp något tempo och jag tycker inte att vi heller lyckas göra det, sa Färjestads Michael Lindqvist efter två perioder.

– Jag försöker att inte fokusera på det (rekordet). I dag var det en skön seger och som målvakt är en 1-0-seger det skönaste man kan få, sa Luleås målvakt Joel Lassinantti.

• Luleås andra raka seger och Färjestads andra förlust i följd.
  • Leo Komarov (1+0) har gjort mål i fyra av de fem senaste matcherna.
  • Jonathan Andersson var med i förarbetet och han har gjort fyra poäng på de två senste matcherna.
  • Joel Nyström hade mest speltid i Färjestad, 22:33.