Leksand avslutade 2022 på bästa sätt

30 december 2022 21:37
#LIFLHC

En jämn match väntade när åttondeplacerade Linköping gästade niondeplacerade Leksand i Tegera Arena - och vilket målkalas vi bjöds på! Marcus Karlberg och Jon Knuts hängde sina första kassar för säsongen när Leksand till slut segrade med 6-3.

Första perioden skulle präglas av utvisningar mellan Leksand och Linköping. Fem mot fem spelet var väldigt hackigt, men det var Dalalaget som tog ledningen med 1-0 efter drygt fyra minuters spel - Marcus Kalrbergs första för säsongen. LHC skulle sedan kvittera till 1-1 i powerplay innan Leksand återtog ledningen tack vare Emil Heineman på en fin styrning till 2-1.

Om första 20 präglades av utvisningar, präglades andra perioden av mål, mål och ännu mera mål. Leksand hade trycket och fick tidigt in 3-1 pucken, Lucas Elvenes stod för den fullträffen. Sedan kom Vilmos Gallo in i matchen och satte både 3-2 reduceringen, innan han senare kunde kvittera till 3-3. Leksand skulle däremot komma ut inför tredje perioden med en ledning, då Justin Kloos hittat nätrassel till 4-3 innan andra periodens slut.

Väl i tredje perioden skulle båda lagen skapa sina lägen, men pucken ville helt enkelt inte in. Det dröjde tills 15.36 på klockan när arbetshästen Jon Knuts kunde utöka Leksands ledning till 5-3. Leksand vann till slut med 6-3 efter att Carter Camper lagt in sista pucken i tom målbur. Leksand avslutar därmed 2022 på bästa sätt och bröt sin förlustsvit på 3 matcher.

– Väldigt bra, vi blir prövade några gånger under matchen när de gör mål. Som sagt prövade, men jag tycker vi vinner välförtjänt, konstaterar Jon Knuts efter slutsignal för C More efter att ha gjort sitt första mål för säsongen.

– Tredje är ingen höjdare, över 60 minuter är vi riktigt dåliga och jag är besviken över hur det ser ut med och utan puck. En riktigt platt insats, sammanfattar en besviken Klas Östman, huvudtränare Linköping om sitt lags insats ikväll.

• Leksand bröt i och med kvällens seger en förlustsvit på 3 matcher. De kan nu fira in 2023 på bästa sätt.
  • Jon Knuts gjorde sitt första mål för säsongen.
  • Även Marcus Karlberg satte sin första strut för säsongen.