TIK

Timrå tillbaka på vinnarspåret igen

26 december 2022 20:27
#LIFTIK

En jämn drabbning i mitten av tabellen var vad som stod på papper inför match. I praktiken skulle det visa sig bli likadant när tabellsjuan Leksand tog emot tabellsexan Timrå. Justin Kloos öppnade målskyttet till hemmapublikens stora jubel. Sedan var det Timrå som först kom ikapp, innan Jonathan Dahlén kyligt kunde skjuta in matchvinnande 2-1 i tredje perioden. 2-1 blev senare slutresultatet och Timrå vann för första gången på fem matcher.

Ett riktigt mittenmöte i tabellen, när tabellsjuan Leksand tog emot gästande tabellsexan Timrå i Tegera Arena. Då tyckte Justin Kloos, som i juldagarna förlängde med Leksand, att det var ett bra läge att prickskjuta in ledningsmålet - inför en slutsåld salong, efter bara dryga minuten. Efter en pausfint och ett avslut i bortre krysset fick han hela ljudkulissen i Tegera Arena att gå i taket. Leksand kunde hålla i och gick till paus med 1-0 ledning efter första perioden.

Andra perioden bjöd på allt möjligt, Carter Camper inledde med en styrning i stolpen - Timrås Joonas Lyytinen skulle sedan kvittera i antal stolpträffar, innan Robin Hanzl skulle spräcka Mantas Armalis nolla genom 1-1. Han höll sig påpassligt framme och fick precis träff på pucken, för att ställa till det för Leksandskeepern.

Det dröjde inte länge innan Timrå skulle ta ledningen i matchen när pucken släpptes i tredje perioden. Efter 1 minut och 9 sekunder fick Jonathan Dahlén ett friläge och förvaltade det på bästa sätt, genom ett kyligt avslut till 2-1 för sitt Timrå. Ett mål som skulle visa sig bli matchvinnande när slutresultatet skrevs just 2-1 till Timrå. I och med segern bröt man sin förlustsvit på 4 matcher.

– Det är klart att det är surt, vill vi vinna en sån här match räcker det inte med ett göra 1 mål. Att släppa 2 är väl helt okej, men det gäller att kriga in puckarna också, vi har ju målchanserna för det. En okej insats helt enkelt, men vi bör väl göra mer än 1 mål, säger Leksands huvudtränare Björn Hellkvist till C More efter match.

– Att vi bryter den här förlustsviten är väldigt skönt, vi tar med oss segern o det är otroligt skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen. Arbetsinsatsen är bra och vi spelar bra defensivt och Jacke (Jacob Johansson) är bra i mål också och att vi bara släpper till ett mål tycker jag är det skönaste, säger matchvinnaren Jonathan Dahlén om Timrås efterlängtade seger efter fyra raka förluster.

• Tegera Arena var ikväll slutsålt och bjöd på magisk stämning.
  • Timrå bröt i och med segern mot Leksand ikväll sin förlustsvit på 4 matcher.
  • Timrås Robin Hanzl har nu gjort mål i 2 raka matcher.
  • Leksands Justin Kloos förlängde med Leksand nu i juldagarna, en härlig julklapp till supportrarna. Julklappen fortsatte när han ikväll öppnade målskyttet.
  • Oskar Lang förlängde sin poängsvit till 4 matcher i och med 1 assist ikväll. Han gjorde även sin 400:e tävlingsmatch i Leksandströjan.
  • Axel Rindell i Timrå gjorde SHL-debut.