LHF

Wards första SHL-vinst när Luleå bortabesegrade Linköping

21 januari 2023 17:37
#LHCLHF

Matteus Ward fick chansen mellan stolparna mot Linköping – och 21-åringen svarade för en bra insats. Han stoppade 27 skott och tog karriärens första SHL-vinst. Luleå vann med 3-2, vilket gav norrbottningarna första trepoängaren sedan den 5 januari.

Efter en första period som slutade 1-1 öppnade Luleå andra perioden starkt. Norrbottningarna trycktre fast LHC och 1.40 in i mellanakten gjorde Einar Emanuelsson 2-1. Åtta minuter in i perioden hade Luleå 12-3 i skott på mål, men Linköping flyttade fram spelet eftersom, bland annat via två powerplay. Dock blev det inga fler mål i perioden.

Precis som i andra perioden nätade Luleå 1.40 in i period tre. Linköping fick in en reducering genom Henrik Törnqvist, men hemmalaget kom aldrig närmare än så.

– Det är tätt. Några korta stunder i matchen är vi för mjuka och det kostar oss en del i dag, sa Linköpings tränare Klas Östman till C More.

– Vi möter ett bra Linköping. De har verkligen steppat upp. Vi gör en bra match också. Vi spelar uppoffrande och visar stort engagenang. Det är ett pressat läge, men ingen visar någon ängslan eller oro, sa Luleås tränare Thomas Berglund.

• Efter två raka förluster fick Luleå fira en seger igen.
  • Einar Emanuelsson kom till den här matchen med ett mål på de 16 senaste matcherna, men mot Linköping nätade han igen.
  • Linus Fröberg (0+1) har gjort sex poäng på de sex senaste matcherna.
  • Vilmos Gallo har gjort mål i tre raka matcher. På de nio senaste matcherna har han svarat för åtta mål.
  • Efter nio raka matcher utan poäng noterades Ben Maxwell för en assist på LHC:s 1-1-mål.
  • I säsongens 36:e match gjorde Filip Pyrochta sitt första mål. Ett mål som dessutom blev matchavgörande.