Luleå ryckte ifrån i slutakten - fyra poäng av Connolly

24 september 2022 17:50
#BIFLHF

Luleå gick in i den tredje perioden i förarsätet, men Brynäs kvitterade tidigt. Norrbottningarna skulle dock efter en lyckosam minut sätta två mål och efter det kunde hemmalaget inte resa sig. Jack Connolly var starkt involverad i gästernas offensiv med ett mål och tre assists när Luleå till slut vann med 5-2.

En tät och tajt första period skulle sluta mållöst. Det farligaste läget hade Brendan Shinnimin när han kom fri, men Veini Vehviläinen var följsam och stod för en fin plockräddning.

Den andra perioden skulle dock inledas med två snabba fullträffar, då Linus Fröberg hittade rätt för Luleå innan Brynäs kvitterade genom Oscar Birgersson. I den sextonde matchminuten skulle dock Jack Connolly sätta gästerna i förarsätet på nytt.

Simon Bertilsson stod för en ny kvittering i slutakten, men sedan följde tre obesvarade mål från Luleå som därmed tog hem matchen.

Sagt om matchen:

– Inte bra match från oss. Jag vet inte, men det klickade inte idag och det är dåligt. Det är bara att blicka framåt, summerade Anton Rödin till C More.

– Roligt att vinna på bortaplan. Helt okej match, vi hade en lång resa igår men huvudsaken är att vi vinner. Som lag spelar vi jättebra, sa Luleås Leo Komarov till C More.

• Brynäs föll för tredje matchen i följd.
  • Luleå har nu två segrar på de tre inledande matcherna.
  • David Sklenicka förlängde sin poängsvit med en assist.
  • Isac Brännström noterades för tre poäng och står nu på två mål och fyra assists i säsongsöppingen
  • Oscar Birgersson var involverad i gästrikarnas mål: han satte själv det första och assisterade till det andra.
  • Leo Komarov hittade rätt för första gången i SHL och hans mål blev matchavgörande.