IKO

Lennströms fladderpuck avgjorde svängig tillställning

30 december 2022 21:58
#IKOFBK

Årets sista match i Be-Ge Hockey Center blev en svängig historia. Hemmalaget Oskarshamn öppnade starkast och gjorde matchens två första mål. Färjestad skulle dock komma att ge svar på tal och inför tredje perioden var läget helt jämnt. Där blev Theodor Lennström hjälte för bortalaget när hans handledsskott letade sig in i nätmaskorna och tog tre poäng till Karlstad.

Hög fart och intensitet präglade den här matchen. Oskarshamn inledde starkast och hade efter drygt tolv minuter ledningen med 2-0. En tilltrasslad situation framför Tim Juel i Oskarshamns mål skulle dock ge bortalaget känning innan periodpausen. Eric Engstrand spelade fram stekhete Lucas Forsell som gjorde mål för tredje raka matchen i följd.

Andra perioden fortsatte spelmässigt i samma anda som den första med fart och fläkt åt båda håll. Den här gången skulle det däremot bli bortalaget som fick dubbel utdelning genom mål av Remi Elie och Joakim Nygård medan hemmalaget fick nöja sig med ett mål från Hynek Zohorna. Därmed likaläge inför tredje perioden.

Där skulle bortalagets stjärnback Theodor Lennström bli stor hjälte. Ett handledsskott som fladdrade fram, via försvarande Oskarshamnspelare, tog sig hela vägen in i mål bakom Tim Juel. Oskarshamn pressade därefter hårt för att få in en kvitteringspuck men Karlstadlaget höll undan och kunde dessutom utöka ledningen två gånger om genom mål i tom målbur. Ett framgångsrikt år kröntes därmed med tre sköna poäng för de regerande svenska mästarna.

– Det är en jämn match, vi gör tillräckligt för att ta poäng men de är lite effektivare än oss, kommenterade Martin Filander förlusten till C More.

– Lite till och från matchen igenom från min sida men jag tog mig tillbaka från den första perioden, sa Dennis Hildeby om sin egen insats till C More.