LIF

Caito löste segerjublet för Leksand

21 januari 2023 20:45
#VLHLIF

Leksand i förarsätet efter Oskar Langs dubbel. Kalle Kossila kvitterade med några hundradelar kvar av matchen, men gästerna från Dalarna hämtade mot och Matt Caito blev matchhjälte i förlängningen.

Serieledande Växjö inledde matchen piggt på hemmaplan, när de hade en klar ambition att sätta Leksand och målvakten Mantas Armalis under press. Leksand jobbade sig successivt in i matchen och öppnade dessutom målskyttet. Efter att dalalagets Oskar Lang, på helt egen hand, kunde sätta dit 1-0-målet i nättaket. Lang skulle träda fram igen. Det efter en framspelning av Patrik Zackrisson kunde liraren sätta dit 2-0 när han blev helt friställd.

Ett effektivt Leksand var i förarsätet till den andra perioden. I mellanperioden, var det två lag, med stort fokus på defensiven, där det enkla jobbet primerades. Växjö så väl som Leksand, hade sina möjligheter offensivt. De som hittade nät först i perioden var Växjö - när Robert Rosén påpassligt satt dit reduceringspucken och det gav hemmalaget energi. Där det var tydligt med fysik och irritation på isen.

Växjö var fortsatt bestämda och hade ambitionen att få till en kvittering. Leksand arbetade gediget i defensiven och hade även de, några intressanta chanser offensivt, men det kändes som att smålänningarna närmade sig allt mer under matchens gång. Växjö var på fortsatt jakt och spelade 6 mot 5 på slutet av perioden. Utdelningen kom. Med någon hundradel kvar av ordinarie matchtid så löste Kalle Kossila till att det blev förlängning.

I förlängningen hämtade sig gästerna igen, när Matt Caito spelades fram och med ett rappt handledsskott så såg han till att Leksand tog sin tredje raka seger.

– Jag tycker det är två perioder det är våran match, givetvis. Leksand försvarar sig i ledning, vi försöker jaga och komma ikapp. Vi fick jaga hela vägen in. Det är otroligt starkt av grabbarna och inte ge upp och inte vika ner sig, konstaterade Växjös tränare Jörgen Jönsson för C More.

– Det var ett jäkligt bestämt lag som gick ut och spelade förlängningen. Vi har pucken i stort sätt hela overtime. Till slut får vi betalt för det, sade Leksands Björn Hellkvist efter matchen.

• Robert Rosén i fin målform. Hittade nätet igen på hemmaplan.
  • Matt Caito gör mål för andra matchen i följd.