FHC

Innala klev fram när Frölunda bortabesegrade Linköping

14 januari 2023 20:50
#LHCFHC

Precis som senast när Frölunda gästade Linköping åker göteborgarna hem med två poäng. Två som visade vägen i Frölundas 3-2-seger efter övertid var Lars Johansson, som räddade 32 skott, samt Jere Innala, som satte det avgörande målet.

Linköping skapade en jätechans efter drygt 20 sekunder, men Lars Johansson svarade för en fin räddning. Därefter hade Linköping några bra byten innan Frölunda sakta, men säkert tog över taktpinnen i den första perioden. Göteborgarna gjorde också 1-0 i slutet av den första perioden.

Frölunda utökade sin ledning till 2-0, men Linköping skulle komma ikapp – mycket tack vare Vilmos Gallo. Han reducerade först till 1-2 och bara 18 sekunder senare fixade han en utvisning. I det efterföljande powerplayet kvitterade Linköping.

Båda lagen hade chanser att avöra i den tredje perioden, men Linköping hade lite mer tryck framåt. Dock storspelade Frölundas målvakt Lars Johansson och LHC fick aldrig in något tredje mål. I stället var det Jere Innala som sköt segern till gästerna när han gjorde 3-2 i övertiden.

– Vi gör en bra tredje period och skapar mycket. Vi fortsatte där vi avslutade andra perioden, där vi tryckte fast Frölunda. Men en tajt match. Det hade kunnat gå åt vilket håll som helst, sa Linköpings assisterade tränare Tomas Montén.

– Det var full fart idag. Chansrikt åt båda hållen. Det blev lite svettigt. Jätteviktig seger. Man vill aldrig förlora två matcher i rad. Viktigt att studsa tillbaka efter förlusten senast. Stundtals spelade vi bra och skapade mycket framåt, sa Frölundas målvakt Lars Johansson.

• Frölundas tredje seger mot Linköping den här säsongen.
  • Efter sex raka matcher utan poäng noterades Jere Innala för både mål och assist.
  • Oscar Fantenberg (0+1) har noterats för sju assist på de sju senaste matcherna.
  • En annan formstark LHC-spelare är Vilmos Gallo (1+0). Han har gjort fem mål och en assist på de sex senaste matcherna.
  • Lars Johansson imponerade i Frölundas mål och räddade 32 skott.
  • Även Marcus Högberg gjorde en bra insats. Han noterades för 23 räddningar.