TIK

Ejdsell straffhjälte när Färjestad knep extrapoängen

3 december 2022 18:41
#FBKTIK

Det var upplagt för en kamp om tredjeplatsen när tabelltrean Timrå gästade fyran Färjestad i Löfbergs Arena under lördagen. Gästerna med fyra raka segrar bakom sig kom till Karlstad med gott självförtroende. Det hela skulle avgöras i ett straffdrama där Victor Ejdsell blev matchhjälte för Karlstadlaget.

Det var dock Färjestad som skulle ta taktpinnen i den första perioden. Två tidiga Timråutvisningar ledde till att Värmlänningarna fick spelövertaget. Det resulterade dock inte i några mål, Jacob Johansson gjorde en stark period och parerade samtliga 15 skott som kom emot honom.

Istället skulle utdelningen komma i den andra perioden. Joel Nyström tog pucken från sin backposition på blålinjen och avancerade mot Timråkassen där han hittade en lucka bakom Johansson. Responsen från bortalaget kom bara några minuter senare när Robin Alvarez genom en lysande passning gav Anton Wedin öppet mål att lägga in pucken i. Ställningen var därmed 1-1 inför tredje perioden.

Där skulle Michael Lindqvist hitta målet för fjärde matchen i rad. Lindvist tog ett varv runt Timråzonen innan han placerade sig i slottet och distinkt sköt in pucken. Det målet såg länge ut att bli matchavgörande men när Nick Halloran med en minut och tolv sekunder kvar slängde in en puck som slank in bakom Matt Tomkins tystnade hemmapubliken. Istället skulle matchen gå hela vägen till ett straffavgörande där Färjestads straffkung Victor Ejdsell avgjorde genom en läcker variant.

– Jag tycker att det var en bra match av oss, vi dikterar villkoren i fem mot fem. Grymt starkt att reda ut så mycket boxplay, sa Tomas Mitell om segern till C More.

– Vi ser lite trötta och slitna ut och gör ingen bra match spelmässigt. Fantastiskt starkt att vi tar med oss en poäng. Jag är stolt över laget, kommenterade Timrås tränare Anders Karlsson till C More.