Stekhet Östman bakom Leksands seger

31 januari 2023 21:25
#RBKLIF

Stekhete Kalle Östman stod för två mål när Leksand stod för en gedigen bortamatch i Ängelholm, när Rögle besegrades med 4-1.

Rögle kom ut gediget på hemmaplan. De försökte sätta tonen från start och hade bland annat två powerplay. Däremot var det gästerna från Dalarna, med målen under den inledande perioden i Catena Arena. Ett effektivt Leksand, som hade väldigt vassa möjligheter. Kalle Östman var osäker inför matchen, men kom till spel och satt dit ledningsmålet innan Olle Alsing utökade till 2-0 - vilket var resultatet efter tjugo spelade minuter.

Hemmalaget kom starkt ut även i den andra perioden. Dock var det ett gediget arbetande och försvarande Leksand till motståndet. Masarna fortsatte att vara effektiva under mellanperioden, när Kalle Östman hittade rätt med sitt andra för kvällen och sedan smällde Justin Kloos till med 4-0 efter ett direktskott i powerplay.

Rögle stod för en mer gedigen tredje period, där det var alltjämt ett uppoffrande och skickligt Leksand i den defensiva zonen. Leksand med en 4-0-ledning gjorde arbetet för att få med sig tre poäng. Rögle replikerade på slutet med en 4-1-reducering genom Adam Engström, vilket blev slutresultatet.

– Jag tycker det är tufft. Vi har mycket spel med puck. Vi har mycket spel med puck, men får inte mycket farliga lägen. Vi skapar inte tillräckligt för att vinna matchen, förklarade William Wallinder för C More.

– Det är viktiga poäng. Det är det vi spelar för. Vi skapade oss en jäkligt bra situation inför den tredje perioden. Vi rider ut den vågen, berättade Mantas Armalis efter matchen.