IKO

Juel stor segerorganisatör mot LHC

28 december 2022 21:46
#LHCIKO

Ett hemmastarkt LHC hade inför ikväll fyra raka hemmasegrar. Det satte Oskarshamn stopp för när Tim Juel hoppade in och briljerade. SHL:s poängkung Antti Suomela fick även göra sitt sjuttonde mål för säsongen. Slutresultatet skrevs senare till 4-2 i Oskarshamns favör.

Linköping fick en pangstart inför hemmapubliken i Saab Arena. Efter drygt 2 minuter kunde Henrik Törnqvist styra in 1-0 pucken bakom Joe Cannata i Oskarshamnsmålet. Cannata skadade sig i målsituationen och fick ledas av isen med hjälp av lagkamrater. Då fick Tim Juel kliva in och han blev testad rejält när LHC öste skott över honom. Han höll däremot tätt och kunde istället se sitt Oskarshamn kvittera till 1-1, efter en otroligt läcker framspelning av poängkungen Antti Suomela till Cameron Brace.

LHC fortsatte avlossa mängder av skott mot Juel i andra perioden, men det var Oskarshamn som skulle ta ledningen med 2-1. Detta efter att Antti Suomela gjort sitt sjuttonde för säsongen genom ett löst backhandavslut som överaskade Marcus Högberg. Till slut fick LHC utdelning för alla avslut mot Juel. Med knappt fem minuter kvar av andra perioden så fick Christoffer Ehn ett friläge och fick in 2-2 pucken, ett riktigt viljemål som han själv uttryckte det till C More i paus.

Oskarshamn tog ledningen på nytt när pucken släpptes för tredje perioden. Först träffade Ty Rattie ramen, sen vände Oskarshamn snabbt i sekvensen efter och Jiri Smejkal lyfte läckert in 3-2 bakom Högberg. Sedan lyckades gästerna stänga matchen väldigt kontrollerat och Ahti Oksanen kunde senare lägga in 4-2 i tom målbur, vilket även blev slutresultatet.

– Jag tycker vi skulle behöva få utdelning på det spelövertag vi har. De kontrollerar det bra när de fått 3-2 målet att gå på, så det blir ju väldigt viktigt för dem. Spelar vi såhär som idag kommer vi göra mer mål, sammnafttar en inte allt för besviken hemmatränare Klas Östman för C More efter match.

– Det var lite ovant, inte spelat på fem veckor men skönt att komma in och få känna på pucken. Det är rätt lätt att tagga till när man får hoppa in på det sättet så det är bara bra att man f¨år mycket och göra. Grabbarna gör ett bra jobb framför och returerna som blir tar de undan så stor eloge till gubbarna, så ett stort framsteg framför egen kasse jämfört med första halvan av säsongen, summerar en lättsam Tim Juel efter sin storartade insats mellan stolparna.

• Tim Juel fick hoppa in efter en skada på Joe Cannata och räddade 34 av 35 skott.
  • Antti Suomela fortsätter briljera. Ikväll stod han för ytterligare ett mål och står nu noterad för totalt 17 st denna säsong.
  • Christoffer Ehn förlängde sitt kontrakt med LHC på isen inför matchen, en förlängning som sträcker sig till 2027.
  • Ehn gjorde dessutom mål i sin comeback på isen idag.
  • Oskarshamn tog i och med kvällens seger sin första trepoängare mot LHC på bortaplan sedan december 2019.
  • LHC:s fina svit på fyra raka hemmasegrar tog ikväll slut.