Nya poäng av Pudas - Skellefteå tog över serieledningen

28 januari 2023 20:17
#SKERBK

Att Skellefteå är starka på hemmaplan är ingen hemlighet. Mot Rögle kom 13:e raka segern i Skellefteå Kraft Arena. När matchen stod och vägde i den andra perioden satte Rickard Hugg en kylig straff, och därefter kunde västerbottningarna gå ifrån till seger 4-1. Segern innebär att Skellefteå är nya serieledare.

Spelmässigt tillhörde den första perioden Skellefteå, men ytterst nära ett bortamål var det när Adam Edström, första periodens kanske piggaste spelare, satte ett handledsskott i undersidan av ribban. Det skulle falla ett mål i den första perioden, och det var Skellefteå som gjorde det. I powerplay hittade Pär Lindholm en genomskärare till Joakim Lindström som satte 1-0.

Efter en pigg start från hemmalaget i den andra perioden var det Rögle som tog över och skapade farligheter, inte minst Anton Bengtssons friläge. Kvitteringen kom också, när Adam Edström fick välförtjänt utdelning. Skellefteå tog dock tillbaka ledningen när Rickard Hugg var iskall på ett straffslag.

Rögle fick några chanser i den tredje perioden, inte minst via ett powerplay, men när Jonathan Pudas, SHL:s assistkung, skottpassade fram till Linus Lindström som styrde in 3-1 var det ridå ner för gästerna. Jonathan Pudas hann dessutom sätta 4-1 i tom kasse innan matchen var slut.

– Det var många lägen åt båda håll, men vi drog det längsta strået så det var skönt. Vi var inte riktigt synkade i vår uppspelsfas, vi tappade puckar på fel ställen, men så är det ibland och vi vann ändå, sa Skellefteås målvakt Linus Söderström till C More.

– Vi spelade med hög intensitet, jag gillade mycket av vad vi gjorde idag. Vi var nära att kvittera, 4-1 speglar inte riktigt matchbilden. Det finns mycket att bygga vidare på, ansåg Rögles tränare Cam Abbott efter matchen.

• Skellefteå tog 13:e raka hemmasegern - har inte förlorat hemma sedan 25:e oktober 2022.
  • Rögles miniturné i Norrland slutade med noll poäng på två matcher.
  • Jonathan Pudas gjorde både mål och assist - är hela SHL:s assistkung.
  • Joakim Lindström gjorde säsongens första mål i powerplay.
  • Rickard Hugg gjorde mål på straff och har nu gjort mål på två av tre straffslag den här säsongen.
  • Adam Edström skapade mycket och fick utdelning med sitt femte mål för säsongen.