Frölunda tillbaka på vinnarspåret - besegrade Leksand

5 januari 2023 21:30
#FHCLIF

Efter en öppningsperiod som slutade oavgjort återtog Frölunda ledningen i den andra perioden mot Leksand och satte sedan 3-1 i mitten av den tredje. Gästerna fick sedan kontakt med en reducering, men hemmalaget skulle få sista ordet i tom bur. Frölunda vann med 4-2 och bröt en två matcher lång förlustsvit.

I en underhållande öppningsakt med 28 skott på mål var det Frölunda som öppnade målskyttet när Linus Nässén kom in direkt från avbytarbåset och hittade luckan högt till höger om Mantas Armalis. Leksand skulle dock kvittera drygt tre minuter senare, då Martin Karlsson tog tillvara på en retur.

Tre minuter in i den andra perioden återtog Frölunda ledningen efter en spelvändning. Joel Lundqvist serverade Filip Johansson, som satte pucken högt.

Drygt tio minuter in i slutperioden utökade hemmalaget när Petteri Lindbohm hittade rätt efter en retur. I powerplay tog sedan Leksand ut målvakten och det gav resultat när Jon Knuts prickade in reduceringen på volley. Men istället för en kvittering skulle sedan Loui Eriksson punktera tillställningen i tom bur.

Sagt om matchen:

– Det känns bra, skönt att vinna här hemma igen. Jag fick göra mitt jobb i den första perioden men laget hjälpte mig jättemycket, konstaterade Frölundas målvakt Frederik Dichow.

– Vi startar matchen bra, vi matchar dem bra i första perioden. Sedan i andra går vi ifrån det som var framgångsrikt och vi tappar mycket puckar i mittzonen. Vi måste gå för det mer och öppna upp oss lite grann, sa Leksands Anton Lindholm efteråt.

• Frölunda bröt en två matcher lång förlustsvit.
  • Leksands segersvit stannade vid två matcher.
  • Petteri Lindbohm stod för såväl mål som assist.
  • Martin Karlsson nätade och förlängde poängsviten till tre matcher.
  • Joel Lundqvists assist innebär att han nu är uppe i 499 poäng totalt i karriären. Han har nu samma antal poäng som åttan i maratonpoängligan, Håkan Loob, som dock har gjort fler mål.
  • Jon Knuts är inne i ett målstim: han hittade rätt för tredje matchen i följd.