FHC

Rautio spikade igen när Timrå tog fjärde raka

1 december 2022 21:46
#TIKFHC

Timrå tog tag i taktpinnen direkt när Jonathan Dahlén smällde dit säsongens åttonde kasse efter bara en minuts spel. De fortsatte med foten på gaspedalen och kunde utöka till 2-0 genom Anton Wedin innan halva första perioden var passerad. Matchbilden fortsatte Timrå äga hela matchen igenom och de kunde till slut bärga en kontrollerad seger med slutresultatet 5-0, deras fjärde raka trepoängare.

En minut tog det innan Jonathan Dahlén kunde skjuta in ledningspucken för sitt Timrå. Det var ett Frölunda som stod på hälarna och inte alls var beredda när pucken väl släpptes. Knappt 7 minuter in kunde Anton Wedin sedan utöka Timrås ledning till 2-0 efter en rapp handledare upp i första krysset. Gästerna var nära en reducering när Loui Eriksson fick öppet mål efter en fin pass av Filip Johansson, men pucken studsade upp och tog senare i stolpen.

Timrå fortsatte lika aggresivt som i första när pucken släpptes för andra perioden. De kunde utöka sin ledning till 3-0 och Frölundas Frederik Dichow fick se sig ersättas av Lars Johansson när Albin Lundin firade. Frölunda fick chansen i powerplay två gånger, men lyckades ej förvalta några lägen när David Rautio höll tätt mellan stolparna.

Tredje perioden skulle bli en rätt lugn historia. Med 3-0 i ryggen spelade Timrå väldigt kontrollerat i sin defensiv. Frölunda skapade ytterst få målchanser och de lägen som de väl fick, så stod David Rautio stabilt mellan stolparna och räddade samtliga. Timrå kunde till slut vinna med segersiffrorna 5-0, efter två sena mål av Nicholas Halloran och Robin Hanzl.

– Vi kom ut med ruggigt fin energi och strutar dit två direkt och kan gå lite på det. Sen har vi en fantastisk skicklighet som vi utnyttjar. Jag försöker göra det jag kan, lösa situationer och göra det man tränar på. Sen att det vart en nolla kanske är en liten bonus i kanten, men jättehärligt med en hemmavinst, sammanfattar en glad David Rautio för C More som i kvällens match spikade igen helt.

– Vi fick oss en lektion på hur man ska spela offensiv hockey, jag tycker Timrå är överlägsna och det speglar resultatet. Jag gjorde ett försök att varna mitt lag för Timrås offensiv och jag lyckades inte, det stannade vid just ett försök. Bättre förberedelser så hade vi kommit ut och varit mycket mer skärpta från start, summerar en självkritisk Roger Rönnberg om sitt Frölundas insats.

• David Rautio höll nollan med 23 räddningar, hans första nolla i Timrå-dressen.
  • Anton Lander utökade sin poängsvit till 4 matcher i och med kvällens assist till Jonathan Dahlén.
  • Robin Hanzl med 1 mål och 1 assist.
  • Frölundas segersvit på 4 raka matcher och sex raka bortasegrar bröts i och med kvällens förlust.
  • Ryan Lasch gjorde ikväll match nummer 400 i SHL.