Sandberg med dubbla fullträffar i Skellefteås femtonde raka hemmaseger

4 februari 2023 17:41
#SKELHC

Efter en jämn förstaperiod sköljde Skellefteå över Linköping i mittperioden. De gjorde 3 mål, 2 av dessa stod Filip Sandberg för och väl där avgjordes matchen. Den avslutande perioden slutade sedan mållös och Skellefteå bärgade därmed sin femtonde raka hemmaseger genom slutresultatet 4-1.

När pucken släpptes inledde hemmastarka Skellefteå med en rad starka byten. Linköping skulle sedan växa in i matchen och fick med sig en utvisning efter drygt fem minuters spel. Men istället för att göra mål framåt, släppte de in ett bakåt, när Oscar Möller fick komma fri från halva planen och kunde distinkt skjuta in 1-0. Gästerna kunde däremot kvittera till 1-1, efter att Christoffer Ehn snurrat runt och slängde en backhand på mål som visade sig gå in (ganska likt hans mål mot Luleå i förra omgången).

Skellefteå skulle ta ledningen på nytt i början av andra perioden. Filip Sandberg i powerplay, efter en otroligt läcker framspelning av Jonathan Johnson. Sedan trillade målen in för hemmalaget. 3-1 av Joakim Lindström innan Sandberg skulle bli tvåmålsskytt till 4-1, ett höstlöv som tog på Linköpingsklubba och ställde Marcus Högberg helt mellan stolparna.

Tredje perioden inledde väldigt avvaktande. Linköping låg på för en reducering och Skellefteå pressades så hårt att tränarstaben kände sig tvingade till en timeout drygt fem minuter in. Tveksamt om den hjälpte - för Linköping fortsatte ligga på, men fick inte in pucken. Under de avslutande 10 minutrarna drog Linköping istället på sig utvisningar och Skellefteå fick spela mycket powerplay, vilket ledde till att en forcering uteblev. Skellefteå vann till slut med 4-1 och står nu på en imponerande svit av femton raka hemmasegrar.

– Vi gjorde en bra andraperiod och kanske hade lite övermod i slutet av andra, men annars strålande. Det andra var okej, men andraperioden var riktigt bra. Vi slog av lite för mycket på slutet och gav bort en del, men överlag gör vi det bra. Vi är serieledare och vi vinner, då ska man vara glad, summerar en nöjd Robert Ohlsson till C More om sitt Skellefteås insats.

– Det är en sämre period från vår sida helt klart. Vi är slarviga med pucken och tappar aggressiviteten i egen zon och åker på långa anfall mot oss, sa en besviken Markus Ljungh i periodvilan mellan andra och tredje perioden, efter Linköpings insats där matchen avgjordes.

• Skellefteå tog i eftermiddag sin femtonde raka hemmaseger.
  • Filip Sandberg noterades för dubbla fullträffar.
  • Christoffer Ehn gjorde mål för andra matchen i följd och har nu gjort poäng i 3 raka matcher.
  • Filip Bystedt förlängde även han sin poängsvit till 3 matcher i och med assist till Ehns 1-1 mål.
  • Oscar Möller gjorde 1-0 målet i boxplay. En poäng som innebar att han förlängde sin poängsvit till 6 matcher.
  • Även Rickard Hugg förlängde sin poängsvit till 6 matcher i och med poäng ikväll.