Växjö höll undan mot Djurgården

26 februari 2019 21:47
Niclas Hardt gjorde sitt första mål för Växjö som vann med 2-0 mot Djurgården
#VLHDIF

Ett inledningsvis piggt Djurgården tappade initiativet i mittperioden. Växjö tog över och kunde vinna med 2-0 efter att man hållit undan i slutakten.

Den första perioden blev en mållös historia, där gästande Djurgården skapade det mesta. En av de piggare spelarna var Niclas Bergfors, som förutom tre egna skott på mål även serverade andra spelare i bra lägen när möjligheterna gavs. Den bästa chansen fick Erk Walli-Walterholm, som sent ersatte Dick Axelsson, när han gavs ett halvöppet läge men Viktor Fasth hann över med en fin sidledsförflyttning. Djurgården vann skotten med 18-7.

– Jag tycker att vi trycker på bra och har många puckar på mål. Vi pratade inför matchen om att få mycket trafik framför mål, sa Walli-Walterholm til C More i paus.

Bättre Växjö tog ledningen

Växjö höjde sig i den andra perioden och skapade några fina lägen genom Roman Horák och Brendan Shinnimin. Därefter serverade Dominik Bokk Pontus Holmberg ett bra läge men han kunde inte överlista Robin Jensen i mål. Det kunde däremot Janne Pesonen, som styrde in Linus Högbergs skott från distans. Målet blev periodens enda även om Kris Versteeg skapade ett par lägen.

David Bernhardt, som inledde säsongen i Djurgården, skapade ett par lägen men var också involverad i en liten duell med Erik Walli-Walterholm. När spelet är igång lämnas vänskaperna åt sidan, menade Bernhardt i paus: – Det är speciellt. Jag har många bra vänner där. Det handlar om tre poäng. Man får sätta vänskapen åt sidan. Det går att skämta lite men när det väl spelas är det bara att köra. De kommer ut bäst i den första perioden sedan hämtar vi ifatt i den andra, sa David Bernhardt till C More

Djurgåren ökade tempot utan resultat

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson ville öka tempot i den tredje perioden och han fick som han ville. Men gästerna kunde inte få hål på Viktor Fasth. Istället kunde Växjö göra 2-0 genom Niclas Hardt, som gjorde sitt första mål för klubben, med drygt tre och en halv minut kvar att spela.

– Jag känner att både första och tredje var bra. Powerplay var inte vad vi ville ha idag. Det hade kanske varit på sin plats. Vi har varit bortskämda med det under säsongen, sa Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till C More.

En nöjd, men kanske inte för nöjd, Sam Hallam gav sin syn på segern:

– Det känns som att vi försökte ta med oss mycket från matchen mot HV71 in i den här så vi kanske bara ska ta det dag för dag nu, summerade Växjötränaren insatsen.