Brynäs med galen vändning i 110-årskalaset

28 december 2022 21:59
#BIFLHF

0-3 underläge efter 10 minuter. Då fick Oliver Håkansson, inlånad från Almtuna, hoppa in och göra SHL debut. Det slutade med att Håkansson stängde igen bakåt och Brynäs satte 7 strutar framåt. Brynäs vann till slut med 7-4 när man ikväll även firade 110 år som förening. Håkansson lär sent glömma sin SHL debut inför ett kokande Monitor ERP Arena.

Luleå kom ut vassa från start och tog hemmalaget Brynäs med storm i deras 110-årsfirande. Efter knappt halva första perioden hade gästerna gått upp i en 3-0 ledning, efter mål av bland annat Leo Komarov som då förlängde sin målsvit till 4 matcher. Då gjorde Brynäs ett målvaktsbyte efter Tomi Karhunens tveksamma inledning. In kom Oliver Håkansson, inlånad från Almtuna i Anders Lindbäcks frånvaro - och fick då göra sin SHL-debut. Bytet resulterade senare i positiv effekt när Oula Palve reducerade till 3-1 innan periodvila.

Trots få skott på mål lyckades Brynäs skapa heta målchanser genom hela andra perioden. Det dröjde endast tre och en halv minut innan 3-2 reduceringen var på plats. Samuel Johannesson med en läcker handledare i krysset bakom Joel Lassinantti. Brynäs skulle senare först kvittera, men sen även ta ledningen till 4-3 genom David Sklenicka. Monitor ERP Arena fullständigt exploderade efter att Brynäs vänt 0-3 till 4-3 - och när Brynäs åkte av isen möttes de av stående ovationer från läktarhåll efter 40 minuter.

Svårt att slå dramatiken i andra perioden, men tredje perioden inledde onekligen dramatiskt. Brynäs hann utöka till 5-3 innan Luleå fick in 5-4 reduceringen - Håkanssons första puck som han fick släppa. Sedan stängde Brynäs butiken när hemvändaren Jacob Blomqvist stänkte dit 6-4 i sin comeback på hemmaplan. Brynäs vann till slut den rafflande tillställningen med 7-4 och bröt därmed sin förlustsvit på tre matcher.

– Träning imorse med laget (Almtuna) o så får man veta att man kommer hit och får backa upp. Resten är historia. Man hinner inte tänka så mycket utan det är bara att hoppa in och köra. Det var riktigt kul. Grabbarna gör det ruskigt bra när jag får hoppa in och sen är de effektiva. Nu vet jag inte vad som händer. Imorgon är det match igen med Almtuna, sammanfattar en euforisk Oliver Håkansson för C More om sin SHL-debut och storartade insats.

– Ne men vi får en rätt lätt ledning med 3-0, sen gör vi en dålig andraperiod och de får vända matchen. Deras målvakt räddar de lägen vi får och helt klart en för blek insats, speciellt andraperioden, summerar en besviken Thomas Berglund, huvudtränare Luleå.

• Brynäs tillägnade ikväll sin sista hemmamatch för året till ett firande av klubbens 110-åriga historia. 110-års kalaset slutade med en makalös vändning och seger 7-4.
  • Oliver Håkansson fick ikväll göra SHL debut, inlånad från Almtuna, på grund av sjukdom på Anders Lindbäck.
  • Luleås Leo Komarov gjorde mål för fjärde matchen i följd.
  • Samuel Johannesson stod för 4 poäng ikväll, 1 mål och 3 assist.
  • Brynäs kan nu släppa sin förlustsvit på 3 matcher.
  • Jack Connolly förlängde sin poängsvit till 4 matcher i och med en assist ikväll.
  • Jacob Blomqvist gjorde sin comeback hemma i Gävle ikväll, det firade han med seger och ett mål.