Frölunda bröt dystra PP-sviten och besegrade Örebro

24 januari 2023 21:28
#FHCÖRE

Frölunda hade inte gjort något mål i powerplay på tio matcher i rad. Mot Örebro bröt göteborgarna den dystra sviten när Andreas Borgman dunkade in 3-2. Ett mål som blev matchavgörande när Frölunda tog säsongens tredje seger mot Örebro.

Örebro inledde starkt borta mot Frölunda och de fick också utdelning när Rasmus Rissanen tryckte dit 1-0. Lars Johansson såg med några bra räddningar till att det inte blev något 2-0-mål. I stället kunde Otto Stenberg kvittera när han påpassligt vallade in pucken via Örebros målvakt Jonas Arntzen.

Den andra perioden var ingen sprakande tillställning, men det blev ett mål – och det var återigen en Örebroback som gjorde det, Kristian Näkyvä.

I tredje perioden gjorde Petteri Lindbohm 2-2 och halvvägs in i perioden kom också 3-2 till hemmalaget när Andreas Borgman bröt Frölundas måltorka i powerplay. Örebro flyttade fram spelet i jakten på en kvittering, men Frölundas målvakt Lars Johansson svarade för flera högklassiga räddningar och såg till att Frölunda fick med sig alla tre poäng.

– Skitkul. Kul att se den gå in. Pucken tog i sargen och jag såg att målvakten var långt ute till en början. Jag försökte bara valla den på honom. Lite turligt hittade jag en lucka. Jag försöker spela mitt spel så mycket som det går, sa Frölundas Otto Stenberg till C More om karriärens första SHL-mål.

– Det är små marginaler i matchen. Vi har lite fler bra målchanser än Frölunda i matchen. Men de tar tillvara på sina chanser och vi kanske släpper in något enkelt mål, sa Örebros huvudtränare Niklas Eriksson.

• Frölunda har vunnit tre av tre matcher mot Örebro den här säsongen.
  • Rasmus Rissanen gjorde poäng för tredje matchen i följd när han satte 1-0. Han hade även assist på 2-1-målet.
  • Otto Stenberg, 17, kvitterade till 1-1 och det var hans första mål i SHL.
  • Petteri Lindbohm blev också målskytt och det betyder att Frölundabacken har gjort sex poäng på de sex senaste matcherna.
  • Örebro vann skottstatistiken med 33-22, men Lars Johansson svarade för 31 räddningar.
  • Joel Lundqvist gjorde sin 900:e SHL-match med Frölunda och firade med att göra två assist.