IKO

Forsberg och Gunnarsson straffhjältar för HV71

24 januari 2023 21:46
#HV71IKO

Efter tolv raka matcher utan mål klev Fredrik Forsberg fram när det behövdes som mest. Han satte den avgörande straffen mot Oskarshamn och såg till att HV71 fick med sig två poäng. En annan matchvinnare för HV71 var målvakten Jonas Gunnarsson, som hade 29 räddningar samt stoppade alla tre straffar.

HV71 inledde matchen starkt, delvis tack vare två powerplay tidigt. I det första numerära överläget gjorde Jönköpingslaget också 1-0. Halvvägs in i första perioden flyttade Oskarshamn fram spelet och hade några byten som hade kunnat resulterat i mål, men de fick inte in någon puck innan pausvila.

I andra perioden kom Oskarshamns kvittering, men HV71 studsade tillbaka. Hemmalaget gjorde 2-1, men än en gång skulle gästerna kvittera. Antti Suomela satte 2-2, och efter det tog Oskarshamn över allt mer. Innan mellanperioden var över hann gästerna även sätta 3-2.

Till hemmapublikens stora glädje fick HV71 och Joey LaLeggia in en kvittering i den tredje perioden och det målet tog matchen till övertid och sedermera straffar. Där HV71 drog det längsta strået och fick med sig en viktig extrapoäng.

– Otroligt skönt. Framförallt efter det som hände i andra perioden när vi tappade ledningen. Vi lyckas vända tillbaka och gav inte upp i den tredje perioden, trots läget vi befinner oss i, sa HV71:s målvakt Jonas Gunnarsson.

– Prestationen är på plats för att kanske ta någon till, men en jämn match, sa Oskarshamns tränare Martin Filander till C More.

• I och med segern har nästjumbon HV71 fem poäng upp till Brynäs ovanför kvalplats.
  • Efter fyra raka matcher utan mål i powerplay kom HV71:s ledningsmål i numerärt överläge.
  • Joey LaLeggia blev tvåmålsskytt och med sina tolv fullträffar är han målbäst bland ligans backar.
  • Andy Miele (0+1) har gjort poäng i sju av de åtta senaste matcherna.
  • Jiri Smejkal nätade igen. På de tre senaste matcherna har han gjort fem mål.
  • En annan i bra form är Cameron Brace (0+1). Han har gjort fem poäng på de fyra senaste matcherna.
  • Rasmus Bengtsson är utlånad från HV71 till Oskarshamn, och mot Jönköpingslaget spelade han drygt 25 minuter.