Abols matchvinnare i kommande hemmaborgen

5 januari 2023 21:57
Örebros kapten Abols jublar
#RBKÖRE

Mycket av förhandssnacket mellan Rögle och Örebro handlade om Rodrigo Abols. Lettländaren bekräftade nyligen att han lämnar Örebro för Rögle kommande säsong, och ikväll ställdes han mot sitt kommande lag. Efter en fartfyllt, händelserik och dramatisk match var det just Abols, som dessutom fyllde år, som fick sista ordet. Han satte nämligen straffen som innebar att Örebro vann med 5-4 och tog extrapoängen.

Matchen började med en härlig intensitet och inte minst powerplay skulle visa sig ha stor betydelse. Örebro visade prov på ett effektivt PP i den första perioden när Robert Leino spelade fram backen Filip Berglund som tryckte till direkt och gav bortalaget ledningen. Ett mycket snyggt kvitteringsmål kom sedan genom Michael Kapla som vinklade in en skottpassning i krysset.

Den andra perioden inleddes med att Örebro tog ledningen, men sedan kom det mesta att handla om Rögle. I en powerplaykavalkad vände hemmalaget på matchen och kunde gå in till den tredje perioden med två måls ledning. Centralfigurer i vändningen var Ludvig Larsson och Oskar Stål Lyrenäs med ett mål vardera.

I den tredje perioden tvingade Örebro per omgående Rögle i försvarställning. Det skulle visa sig bli kostsamt för de grönvita. Stekhete Elias Ekström reducerade och i slutet av matchen satte Filip Berglund sitt andra för matchen när Örebro plockat målvakten. Efter en mållös förlängning avgjordes det i straffläggningen där Rodrigo Abols blev ende spelare att näta.

– Det är alldeles för dåligt. Inte godkänt. Vi slutar spela, rädda för att behålla ledningen. Vi låter dem spela, då brukar det ringa till slut, summerade Rögles Anton Bengtsson.

– Två poäng funkar, speciellt när vi ligger under med två mål inför tredje. Det var mycket snack inför matchen, men jag spelar för Örebro och ska ge 110 procent hela säsongen. Vi ska gå långt i slutspelet och då måste vi kunna vinna matcher som den idag, sa Rodrigo Abols till C More efter matchen.

• Rodrigo Abols mål innebär att han gjort mål i tre raka matcher.
  • Ludvig Larsson och Oskar Stål Lyrenäs stod både för 1+1 i mittperioden.
  • Adam Tambellini hade två assists vilket innebär att han gjort fem poäng (2+3) på de tre senaste matcherna.
  • Elias Ekström har gjort poäng i sju raka matcher - och mål i tre raka.
  • Filip Berglund gjorde två mål. Senast han gjorde mål? Även det mot Rögle i november 2022.
  • Linus Öberg har gjort fyra mål på sina fem senaste matcher.