TIK

Timrå trivs mot Frölunda - vände och vann

3 januari 2023 21:30
#FHCTIK

Frölunda gjorde det öppnande målet. Sedan visade Timrå styrka, när de vände på matchen och tog tredje segern för säsongen mot göteborgarna till slutresultatet 3-1.

Frölunda inledde matchen med det öppnande målet, till hemmapublikens jubel i Scandinavium genom Loui Eriksson. Det efter ett fint arbete in i den offensiva zonen av Ryan Lasch, innan Pontus Johansson stod för den öppnande passningen. Timrå skulle dock ge svar på tal tämligen omgående och visa sig vara effektiva. Anton Wedin kvitterade dryga två minuter och trettio sekunder senare. Innan Erik Walli-Walterholm satte gästerna i förarsätet och Sebastian Hartmann utökade därefter i powerplay. Dessutom tvingades hemmalaget till en målvaktsförändring i den första perioden, när Lars Johansson utgick med illamående och Frederik Dichow kom in i hans ställe.

Ett stabilt Timrå var det. Gästerna förivrade sig inte heller i den andra perioden, trots ett antal boxplay och gjorde det svårt för Frölunda - samtidigt som göteborgarna sökte en bättre arbetsinsats när de låg under med två mål efter två spelade perioder.

Göteborgarna hade fortsatt bekymmer att skapa offensiva möjligheter därefter. Timrå stod för en sannerligen solid försvarsinsats, där de hjälpte Jacob Johansson i målet på ett ypperligt sätt. Trots en forcering på slutet från hemmalagets sida - så skrev sig slutresultatet till 3-1 i Scandinavium.

– Jag tycker vi saknar den där spetsen som behövs för att vinna matcher i SHL i år. Timrå var hetare i alla avgörande lägen egentligen, konstaterade Frölundas Max Friberg besviket efter matchen för C More.

– Väldigt stolt över insatsen idag. Första perioden är.. Det är ingen bra hockeymatch överlag. Det är bra att vi leder med 3-1 idag. Jacke (Jacobh Johansson, reds. anm) är bra. Sedan tycker jag att vi har fullständigt kontroll över matchen sista två, berättade en tillfreds Jonathan Dahlén efter matchen.